8 mei start unieke training over effecten van aardbevingen op gebouwen

Mis het niet: op 8 mei start in Groningen een unieke, interactieve training voor senior constructeurs, over de effecten van aardbevingen op gebouwen: Advanced training & practical applications in earthquake engineering. Hiermee vergroot u uw kennis over de gevolgen van (Groningse) aardbevingen. Deze training is speciaal ontwikkeld door de ‘Researchgroup Earthquake Resistant Structures’ van Hanzehogeschool Groningen, onder leiding van professor Ihsan Bal. Het is dus géén reguliere training en zal naar verwachting slechts eenmalig worden aangeboden.

Tijdens de lessen wordt de theorie van dynamica gekoppeld aan de toepasbaarheid in de praktijk. Het doel van deze training is het leren van de fundamentele kennis van aardbevingsbestendig ontwerpen, dus van seismisch berekenen, seismische risico’s, toegepaste dynamica tot seismisch ontwerpen.

In de ochtend wordt er theorieles gegeven en in de middag zijn er interactieve workshops met veel praktijktoepassingen. Hierbij wordt apparatuur van BuildinG ingezet, zoals een professionele triltafel, laser-gestuurde verplaatsingssensoren, versnellingsmeters en mock-ups van gebouwdelen. Zo wordt veel inzicht verkregen in het gedrag van constructies op aardbevingsbelasting.

Deze zesdaagse training (één dag in de week), wordt gegeven door het volgende team:

Allen zijn lid van Researchgroup Earthquake Resistant Structures, o.l.v. prof Ihsan Bal.

 

Doelgroep

senior-constructeurs, projectleiders van ingenieursbureaus, bouwbedrijven, woningbouwcorporaties, overheden.

Instroomniveau

Hbo+ / wo bouwkunde of civiele techniek (constructieve specialisatie), met minimaal 5 jaar werkervaring.
De voertaal van de training is Engels.

In de groep zijn deelnemersplaatsen beschikbaar voor zowel studenten als professionals. De trainingsdata zijn 8, 17, 22 en 29 mei en 5 en 12 juni. De kosten zijn €2995,- exclusief btw.  Inschrijven kan via het aanmeldformulier op onze website. Aanmelden kan tot 9 april 2018.

15 maart 2018 | Activiteiten, Nieuws