Aanbevelingen voor base isolation projecten in Groningen

Op 16 en 17 januari hield EPI-kenniscentrum samen met de Research Group on Earthquake Resistant Structures van de Hanzehogeschool een tweedaags seminar over base isolation.

Deze versterkingsmaatregel zorgt ervoor dat de fundering en de constructie van gebouwen onafhankelijker van elkaar komen te staan, waardoor aardschokken minder of niet worden ‘doorgegeven’ aan het gebouw. De methode is relatief nieuw in Nederland, maar veelvuldig toegepast in het buitenland. Om de expertise te verbinden was er dan ook bewust gekozen om zowel binnenlandse als buitenlandse expertise onderdeel van het programma te laten zijn. Het seminar werd gevolgd door twintig specialisten zoals (seismisch) engineers en constructeurs.

Inhoudelijke interesse in de uitkomsten van dit seminar? Prof. Dr. Ihsan Bal heeft een wrap-up paper gemaakt van de bevindingen. De paper vindt u hier.

Team:
Prof. Dr. Ihsan Engin Bal, Dr. Cüneyt Tüzün, Dr. Bahadır Şadan.
Jacob Prins -technisch directeur van Geveke. Ben van Rein- projectmanager complexe projecten CVW, Taco Bresser – algemeen directeur bij Bresser (gespecialiseerd in funderings-en verplaatsingsvraagstukken), Willemijn van Donselaar (projectmanager Arcadis) en Hans Eckhart (structural engineer).

feb 5, 2018 | Nieuws

Terug

Maatwerk

Op zoek naar maatwerkopleidingen of activiteiten?

Blijf op de hoogte

Kennis delen doen wij samen

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type