Kennis delen doen wij samen

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Activiteiten

EPI-kenniscentrum is een samenwerkingsverband van Alfa-college, RUG en Hanzehogeschool Groningen en verzorgt samen met vele partners kennisprogramma’s die de regio versterken. Het gaat dan o.a. om bevingsbestendig (ver)bouwen, vakmanschap, veiligheid en techniek. Ook zijn wij betrokken bij het 1000-banenplan. EPI-kenniscentrum is uniek door de samenwerking met publieke en private partijen en wij verzorgen met hen diverse activiteiten, variërend van maatwerk en scholingsprogramma’s tot workshops, masterclasses, trainingen en (versterking van) reguliere opleidingen.

Op zoek naar een activiteit op maat?

Behalve onze opleidingen, trainingen en andere activiteiten organiseren we ook activiteiten op maat.

Uitgelichte activiteiten

Openbare kerstnetwerkbijeenkomst

12 december 2019 15:00 – 18:30 uur: Tijdens deze middag in Het Oude Kerkje in Garrelsweer twee sprekers. Jos Leuveld heeft als eigenaar van de kerk en inwoner van het aardbevingsgebied al veel ervaring opgedaan met versterking.
De tweede spreker is Peter Schuttevaar en hij gaat in op de (persoonlijke of zakelijke) missies die u heeft in het aardbevingsdossier en de daarbij behorende valkuilen. Peter komt met behulp van een frisse en komische blik met rake analyses, afgewisseld met pianospel.

Natuurlijk is er na het inhoudelijke programma tijd om bij te praten, met hapje en drankje.

Lees hier meer informatie en meldt u aan

Openbare masterclasses ‘Gaswinning en aardbevingen in Groningen’

Ondanks de vele inkomsten en welvaartsgroei die we te danken hebben aan de gaswinning in Groningen, heeft het gebied steeds meer te maken met de negatieve consequenties ervan. Zoals bodemdaling en aardbevingen. Was er in eerste instantie vooral sprake van schade aan huizen en andere gebouwen, sinds de aardbeving bij Huizinge in 2012 is de veiligheid van de bevolking ook in het geding. Het leven van veel Groningers staat in het teken van het versterken van hun huizen en het omgaan met gevoelens van onzekerheid en onveiligheid. 
Om meer inzicht te krijgen in deze ontwikkelingen en de complexiteit van de Groningse situatie is een verdiepende serie masterclasses ontwikkeld voor bestuurders, professionals, bewoners en studenten. Gedurende zes masterclasses duiken we in een variëteit aan onderwerpen gerelateerd aan de aardbevingsproblematiek in Groningen.

klik hier voor meer informatie.

1000-banenplan

De aardbevingsschade veroorzaakt veel vraag naar bouw- of herstelwerk. De wens is dat bewoners en ondernemers uit het gebied profiteren van de kansen die hierdoor ontstaan. Daarvoor is het 1000-banenplan ontwikkeld, met als doel om tot aan 2022 duizend mensen aan een baan te helpen. Dit gaat vooral om werkzoekenden en mensen die over willen stappen naar een baan in de bouw, techniek of andere kansrijke sectoren.

Lees hier meer over het 1000-banenplan

Overige activiteiten

BuildinG

BuildinG is sterk in testen en onderzoek, actief partner in kennisprogramma’s en een broedplaats voor innovatie. Deze activiteiten zijn voor ons een bron van kennis en zetten wij om in kennisproducten, zoals seminars, opleidingen, excursies etc..

Lees hier meer over BuildinG

Testmethode voor aardbevingsbestendig bouwen

TNO ontwikkelt samen met het bedrijfsleven een effectieve testmethode voor bouwtechnische maatregelen in het Groningse aardbevingsgebied.

Klik hier voor meer informatie.

Fieldlab Practice

Fieldlab Practice (onderdeel Alfa-college) is er voor zowel leerlingen als vakmensen in de bouw- en installatiebranche in Groningen. Samen met EPI-kenniscentrum organiseren ze diverse kennisbijeenkomsten binnen het aardbevingsdossier.

Lees hier meer over Fieldlab Practice

1000-banenplan

Doel: de werkgelegenheid die ontstaat door het herstellen van aardbevingsschade ten goede laten komen aan werkzoekenden en bedrijven in de regio. Wij ontwikkelen mede scholing op maat. Daarmee stromen werkzoekenden makkelijker in bij een BBL-opleiding of bij een werkgever.

Lees hier meer over het
1000-banenplan

Lectoraat Aardbevingsbestendig en Kansrijk Groningen

Hanzehogeschool Groningen onderzoekt in dit lectoraat de impact van bevingen op de bebouwde omgeving en zoekt naar oplossingen.  EPI-kenniscentrum werkt nauw samen met lector Ìhsan Bal.

Lees hier meer over het lectoraat

Goud Grunn

Gratis lespakket voor scholen voor voortgezet onderwijs in de provincie Groningen. Leerlingen krijgen informatie over de aardbevingen, de sociale impact, de versterkingsopgave en doen mee aan een prijsvraag (optioneel).

Lees hier meer over Goud Grunn

Aardbevingsoefening Veiligheidsregio Groningen

Op verzoek van de Veiligheidsregio werkte EPI-kenniscentrum mee aan de aardbevingsoefening voor hulpdiensten op 17, 26 en 30 november 2018. Na afloop is een slotconferentie georganiseerd.

Klik hier voor meer informatie

Groninger erfgoedfair ‘Erfgoed & Ambacht’

Op 5 september organiseerde het Erfgoedloket Groningen in samenwerking met EPI-kenniscentrum de eerste Groninger erfgoedfair ‘Erfgoed & Ambacht’ in het openluchtmuseum te Warffum.

Lees hier meer over de erfgoedfair

Masterclasses

Hoe moeten we omgaan met de maatschappelijke onrust die is ontstaan door de Groninger aardbevingen? Om hier meer inzicht in te krijgen is deze serie masterclasses ontwikkeld

Klik hier voor meer informatie.

Jongerentop

EPI-kenniscentrum is ambassadeur van de JongerenTop. Waar nu met name volwassenen de lobby en het woord voeren, wordt het verhaal van kinderen en jongeren niet of nauwelijks gehoord. Zij verdienen een stem en gezicht in het aardbevingsgebied.

Klik hier voor meer informatie.

Let's Gro!

EPI-kenniscentrum mocht een bijdrage leveren aan het inspiratiefestival Let’s Gro, van 31 oktober tot en met 3 november in de stad Groningen.

Lees hier meer over Let’s Gro

Lunch & learnsessie over conflicthantering

In  november 2018 hielden wij een korte, openbare Lunch & learnsessie over conflicthantering, met tips over hoe om te gaan met tegenstrijdige belangen, die soms tot conflicten leiden en vervelende gevolgen hebben.

Lees hier meer

Wat is EPI-kenniscentrum?

Stichting EPI-kenniscentrum verzorgt kennisontwikkeling en -deling over aardbevingsbestendig (ver)bouwen en herstellen, innovatie, techniek, veiligheid en vakmanschap. Wij bieden u trainingen, workshops en opleidingen op mbo-, hbo- en wo-niveau en verzorgen o.a. symposia, kennissessies en excursies waarbij praktijk en innovatie centraal staan. Indien gewenst op maat gemaakt. Meer weten? Bekijk dan onze film.