Kennis delen doen wij samen

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Activiteiten

EPI-kenniscentrum is een samenwerkingsverband van Alfa-college, RUG en Hanzehogeschool Groningen en verzorgt samen met vele partners kennisprogramma’s die de regio versterken. Het gaat dan o.a. om energietransitie, bevingsbestendig (ver)bouwen, vakmanschap, veiligheid en digitalisering. Ook zijn wij betrokken bij het 1000-banenplan. EPI-kenniscentrum is uniek door de samenwerking met publieke en private partijen en wij verzorgen met hen diverse activiteiten, variërend van maatwerk en scholingsprogramma’s tot workshops, masterclasses, trainingen en (versterking van) reguliere opleidingen.

Op zoek naar een activiteit op maat?

Behalve onze opleidingen, trainingen en andere activiteiten hebben we ook activiteiten op maat.

Uitgelichte activiteiten

Miniconferentie & Voorstelling “Nieuwe vrienden”

11 februari 2019 om 16:00 – 21:00

“Nieuwe vrienden” is een sprankelende en meeslepende muziektheatervoorstelling over een met liefde, bloed, zweet en tranen opgebouwd familiebedrijf die toe is aan een nieuwe koers. “Nieuwe Vrienden” is het verhaal van samenwerkingspartners, van durven te innoveren, van boeien en binden van een nieuwe generatie, van geloof in eigen kunnen en van het uit de schaduw kruipen van de ‘grote jongens’. Kortom: hoe creëren we nieuwe kansen en hoe gaan we deze benutten?

Voorafgaand aan de voorstelling is er een miniconferentie waarin we tegen de achtergrond van de aardbevingsproblematiek en de energietransitie het thema samenwerking bespreken.

Lees hier meer over de Miniconferentie & Voorstelling “Nieuwe vrienden”

Kennissessie: Historische en recente bouwsporen in monumenten door renovatie, (bevings)schade en herstel

Vooruitlopend op de reeks workshops over de restauratie van monumenten die in april 2019 start (zie onze website voor meer informatie en aanmelden), besteden wij de in eerstvolgende, 2-maandelijkse EPI-kennissessie op 26 februari a.s. ruim aandacht aan ditzelfde thema.

Lees hier meer over de kennissessie

Kennismiddag Versterking en Energie met TNO en BuildinG

Op 12 maart organiseren TNO, BuildinG en EPI-kenniscentrum in samenwerking met het Centrum Veilig Wonen (CVW) een technische bijeenkomst in Groningen.

Doel van de bijeenkomst is om inzicht te geven in de relatie tussen versterkingsmaatregelen en  producten en oplossingen die daarvoor kunnen worden gebruikt.

In verband met beperkte zitplaatsen en catering willen we graag weten of je komt en daarbij geldt: vol = vol.  Aanmelden kan tot 5 maart a.s.

Meer informatie vindt u hier

Overige activiteiten

BuildinG

BuildinG is sterk in testen en onderzoek, actief partner in kennisprogramma’s en een broedplaats voor innovatie. Deze activiteiten zijn voor ons een bron van kennis en zetten wij om in kennisproducten, zoals seminars, opleidingen, excursies etc..

Lees hier meer over BuildinG

Let's Gro!

EPI-kenniscentrum mocht een bijdrage leveren aan het inspiratiefestival Let’s Gro, van 31 oktober tot en met 3 november in de stad Groningen.

Lees hier meer over Let’s Gro

Fieldlab Practice

Fieldlab Practice (onderdeel Alfa-college) is er voor zowel leerlingen als vakmensen in de bouw- en installatiebranche in Groningen. Samen met EPI-kenniscentrum organiseren ze diverse kennisbijeenkomsten binnen het aardbevingsdossier.

Lees hier meer over Fieldlab Practice

1000-banenplan

Doel: de werkgelegenheid die ontstaat door het herstellen van aardbevingsschade ten goede laten komen aan werkzoekenden en bedrijven in de regio. Wij ontwikkelen mede scholing op maat. Daarmee stromen werkzoekenden makkelijker in bij een BBL-opleiding of bij een werkgever.

Lees hier meer over het
1000-banenplan

Lectoraat Aardbevingsbestendig en Kansrijk Groningen

Hanzehogeschool Groningen onderzoekt in dit lectoraat de impact van bevingen op de bebouwde omgeving en zoekt naar oplossingen.  EPI-kenniscentrum werkt nauw samen met lector Ìhsan Bal.

Lees hier meer over het lectoraat

Goud Grunn

Gratis lespakket voor scholen voor voortgezet onderwijs in de provincie Groningen. Leerlingen krijgen informatie over de aardbevingen, de sociale impact, de versterkingsopgave en doen mee aan een prijsvraag (optioneel).

Lees hier meer over Goud Grunn

Aardbevingsoefening Veiligheidsregio Groningen

Op verzoek van de Veiligheidsregio werkt EPI-kenniscentrum mee aan de aardbevingsoefening voor hulpdiensten op 17, 26 en 30 november 2018 en zal na afloop de slotconferentie hierover mede-organiseren.

Klik hier voor meer informatie

Lunch & learnsessie over conflicthantering

In  november 2018 hielden wij een korte, openbare Lunch & learnsessie over conflicthantering, met tips over hoe om te gaan met tegenstrijdige belangen, die soms tot conflicten leiden en vervelende gevolgen hebben. Op 6 februari 2019 komt een uitgebreid vervolg op de korte sessie.

Lees hier meer

Masterclasses

Hoe moeten we omgaan met de maatschappelijke onrust die is ontstaan door de Groninger aardbevingen? Om hier meer inzicht in te krijgen is deze serie masterclasses ontwikkeld

Klik hier voor meer informatie.

Wat is EPI-kenniscentrum?

Stichting EPI-kenniscentrum verzorgt kennisontwikkeling en -deling over aardbevingsbestendig (ver)bouwen en herstellen, innovatie, techniek, veiligheid, vakmanschap en duurzaamheid. Wij bieden u trainingen, workshops en opleidingen op mbo-, hbo- en wo-niveau en verzorgen o.a. symposia, kennissessies en excursies waarbij praktijk en innovatie centraal staan. Indien gewenst op maat gemaakt. Meer weten? Bekijk dan onze film.