Kennis delen doen wij samen

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Activiteiten

EPI-kenniscentrum is een samenwerkingsverband van Alfa-college, RUG en Hanzehogeschool Groningen en verzorgt samen met vele partners kennisprogramma’s die de regio versterken. Het gaat dan o.a. om energietransitie, bevingsbestendig (ver)bouwen, vakmanschap, veiligheid en digitalisering. Ook zijn wij betrokken bij het 1000-banenplan. EPI-kenniscentrum is uniek door de samenwerking met publieke en private partijen en wij verzorgen met hen diverse activiteiten, variërend van maatwerk en scholingsprogramma’s tot workshops, masterclasses, trainingen en (versterking van) reguliere opleidingen.

Op zoek naar een activiteit op maat?

Behalve onze opleidingen, trainingen en andere activiteiten hebben we ook activiteiten op maat.

Uitgelichte activiteiten

Kerstnetwerkborrel

11 december vanaf 15.00 uur in der Aa-Kerk

De ingrediënten van deze middag: 2 interessante thema’s, netwerken, hapje & drankje. Voor iedereen die op enige wijze bij EPI-kenniscentrum betrokken is of gewoon nieuwsgierig is naar de verhalen op het podium! Met als doel u inhoudelijk geïnspireerd en goed gestemd het nieuwe jaar in te laten gaan. Natuurlijk is er na de sprekers tijd om bij te praten.

Aanmelden kan tot en met 5 december

Lees hier meer over de kerstnetwerkborrel

TKI-project

EPI-kenniscentrum is deelnemer van het TKI-project ‘beoordelingskader voor herstel en versterking van gebouwen bij aardbevingen’. Dit is een onderzoekstraject van TNO naar effectieve testmethoden voor bouwtechnische maatregelen in het Groningse aardbevingsgebied.

Er zijn vele nieuwe, innovatieve maatregelen om de gevolgen van aardbevingen voor bouwconstructies te beheersen, maar er is nog geen testmethode om het effect hiervan objectief vast te stellen. En werken de maatregelen ook in de specifieke situatie hier in Groningen? Dat wordt nu onderzocht door ondernemers en onderzoekers samen, waarbij op de triltafel van BuildinG de trillingen worden  gesimuleerd. U kunt als bedrijf of publieke instelling instappen in het lopende project of zelf proeven (laten) uitvoeren. Op 30 oktober 2018 was er een openbare test en lezing bij Building. De bevindingen van deze dag vindt u hier. Wilt u op de hoogte blijven van toekomstige test(en) en bijeenkomsten, stuur dan een mail naar info@epi-kenniscentrum.org.

Masterclasses

Vanwege de grote vraag start in november 2018 opnieuw de serie van zes avondmasterclasses. Docenten met verschillende expertises delen hun inzicht op het gebied van de gaswinning en aardbevingen, zodat deelnemers de situatie in Groningen beter begrijpen en kunnen reflecteren op de sociale, maatschappelijke, economische en bestuurlijke complexiteiten.

Hoe moeten we omgaan met de maatschappelijke onrust die is ontstaan door de Groninger aardbevingen en hoe kunnen we de situatie verbeteren zodat stress verminderd, van bijvoorbeeld de waardevermindering van huizen? Hoe is het gasgebouw institutioneel opgebouwd en welke weeffouten zorgen voor de huidige bestuurlijke complexiteit? En hoe kan de problematiek plaatsmaken voor een duurzaam toekomstperspectief?

Om hier meer inzicht in te krijgen is deze serie ontwikkeld, voor iedereen die het interesseert. Eventueel kunnen de masterclasses ook op maat gemaakt worden aangeboden, bijvoorbeeld voor een gemeente. Of heeft u interesse in een eventuele volgende serie masterclasses?
Klik hier voor meer informatie.

Overige activiteiten

BuildinG

BuildinG is sterk in testen en onderzoek, actief partner in kennisprogramma’s en een broedplaats voor innovatie. Deze activiteiten zijn voor ons een bron van kennis en zetten wij om in kennisproducten, zoals seminars, opleidingen, excursies etc..

Lees hier meer over BuildinG

Let's Gro!

EPI-kenniscentrum mocht een bijdrage leveren aan het inspiratiefestival Let’s Gro, van 31 oktober tot en met 3 november in de stad Groningen.

Lees hier meer over Let’s Gro

Fieldlab Practice

Fieldlab Practice (onderdeel Alfa-college) is er voor zowel leerlingen als vakmensen in de bouw- en installatiebranche in Groningen. Samen met EPI-kenniscentrum organiseren ze diverse kennisbijeenkomsten binnen het aardbevingsdossier.

Lees hier meer over Fieldlab Practice

1000-banenplan

Doel: de werkgelegenheid die ontstaat door het herstellen van aardbevingsschade ten goede laten komen aan werkzoekenden en bedrijven in de regio. Wij ontwikkelen mede scholing op maat. Daarmee stromen werkzoekenden makkelijker in bij een BBL-opleiding of bij een werkgever.

Lees hier meer over het
1000-banenplan

Lectoraat Aardbevingsbestendig en Kansrijk Groningen

Hanzehogeschool Groningen onderzoekt in dit lectoraat de impact van bevingen op de bebouwde omgeving en zoekt naar oplossingen.  EPI-kenniscentrum werkt nauw samen met lector Ìhsan Bal.

Lees hier meer over het lectoraat

Goud Grunn

Gratis lespakket voor scholen voor voortgezet onderwijs in de provincie Groningen. Leerlingen krijgen informatie over de aardbevingen, de sociale impact, de versterkingsopgave en doen mee aan een prijsvraag (optioneel).

Lees hier meer over Goud Grunn

Aardbevingsoefening Veiligheidsregio Groningen

Op verzoek van de Veiligheidsregio werkt EPI-kenniscentrum mee aan de aardbevingsoefening voor hulpdiensten op 17, 26 en 30 november 2018 en zal na afloop de slotconferentie hierover mede-organiseren.

Klik hier voor meer informatie.

Lunch & learnsessie over conflicthantering

In  november 2018 hielden wij een korte, openbare Lunch & learnsessie over conflicthantering, met tips over hoe om te gaan met tegenstrijdige belangen, die soms tot conflicten leiden en vervelende gevolgen hebben. Op 6 februari 2019 komt een uitgebreid vervolg op de korte sessie.

Lees hier meer.

Wat is EPI-kenniscentrum?

Stichting EPI-kenniscentrum verzorgt kennisontwikkeling en -deling over aardbevingsbestendig (ver)bouwen en herstellen, innovatie, techniek, veiligheid, vakmanschap en duurzaamheid. Wij bieden u trainingen, workshops en opleidingen op mbo-, hbo- en wo-niveau en verzorgen o.a. symposia, kennissessies en excursies waarbij praktijk en innovatie centraal staan. Indien gewenst op maat gemaakt. Meer weten? Bekijk dan onze film.