Kennis delen doen wij samen

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Activiteiten

EPI-kenniscentrum verzorgt aardbevingsgerelateerde kennisdeling op het gebied van o.a. bouwen, techniek, veiligheid, psychosociale gevolgen en innovatie. Wij bieden u onder meer opleidingen, trainingen, kennisbijeenkomsten, excursies en symposia, op elk niveau en indien gewenst op maat gemaakt. Daarbij werken wij samen met organisaties, bedrijfsleven en de overheid en voorzien zo de huidige en toekomstige (beroeps)bevolking van relevante kennis en vaardigheden.

Op zoek naar een activiteit op maat?

Behalve onze opleidingen, trainingen en andere activiteiten hebben we ook activiteiten op maat.

Uitgelichte activiteiten

Kennissessies

In 2017 is EPI-kenniscentrum begonnen met het organiseren van EPI-kennissessies.  Elke 2 maanden een actueel en gevarieerd thema op het podium. Gratis, openbaar toegankelijk en voor een breed publiek interessant. De inhoud wordt bepaald door de actualiteit, door te signaleren welke vragen er spelen in het dossier gaswinning en aardbevingen en welke vragen er binnenkomen bij EPI-kenniscentrum.

Op 16 oktober 2018 staat het thema Scholenprogramma centraal.

Andere thema’s die tot nu toe o.a. aan de orde kwamen: Bouwen met Gronings karakter, De kracht van de Groninger dorpen, Inventieve bouwmethodes in het aardbevingengebied.Op de hoogte gehouden worden van de EPI-kennissessies? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. Heeft u zelf een idee voor een thema of durft u het aan om het podium te betreden met uw verhaal? Mail dan naar info@epi-kenniscentrum.org.

TKI-project

EPI-kenniscentrum is deelnemer van het TKI-project ‘beoordelingskader voor herstel en versterking van gebouwen bij aardbevingen’. Dit is een onderzoekstraject van TNO naar effectieve testmethoden voor bouwtechnische maatregelen in het Groningse aardbevingsgebied.

Er zijn vele nieuwe, innovatieve maatregelen om de gevolgen van aardbevingen voor bouwconstructies te beheersen, maar er is nog geen testmethode om het effect hiervan objectief vast te stellen. En werken de maatregelen ook in de specifieke situatie hier in Groningen? Dat wordt nu onderzocht door ondernemers en onderzoekers samen, waarbij op de triltafel van BuildinG de trillingen worden  gesimuleerd. U kunt als bedrijf of publieke instelling instappen in het lopende project of zelf proeven (laten) uitvoeren. Vooraankondiging: op 30 oktober is er tussen 15.00 en 17.00 een openbare test en lezing bij Building, meer informatie en mogelijkheid tot aanmelden volgen binnenkort.

Masterclasses

Vanwege de grote vraag start in november 2018 opnieuw de serie van zes avondmasterclasses. Docenten met verschillende expertises delen hun inzicht op het gebied van de gaswinning en aardbevingen, zodat deelnemers de situatie in Groningen beter begrijpen en kunnen reflecteren op de sociale, maatschappelijke, economische en bestuurlijke complexiteiten.

Hoe moeten we omgaan met de maatschappelijke onrust die is ontstaan door de Groninger aardbevingen en hoe kunnen we de situatie verbeteren zodat stress verminderd, van bijvoorbeeld de waardevermindering van huizen? Hoe is het gasgebouw institutioneel opgebouwd en welke weeffouten zorgen voor de huidige bestuurlijke complexiteit? En hoe kan de problematiek plaatsmaken voor een duurzaam toekomstperspectief?

Om hier meer inzicht in te krijgen is de serie van zes masterclasses over onderwerpen gerelateerd aan de aardbevingsproblematiek in Groningen ontwikkeld, voor iedereen die het interesseert. Aanmelden kan binnenkort via deze site, meer info vindt u hier.

Overige activiteiten

BuildinG

BuildinG is sterk in testen en onderzoek, actief partner in kennisprogramma’s en een broedplaats voor innovatie. Deze activiteiten zijn voor ons een bron van kennis en zetten wij om in kennisproducten, zoals seminars, opleidingen, excursies etc..

Lees hier meer over BuildinG

Coming up: Let's Gro!

Tijdens Inspiratiefestival Let’s Gro in Groningen laten wij op 31 oktober de gasten actief kennismaken met mooie initiatieven die de aardbevingsregio voortbrengt. Meedoen of meer info?

Lees hier meer over Let’s Gro

Fieldlab Practice

Fieldlab Practice (onderdeel Alfa-college) is er voor zowel leerlingen als vakmensen in de bouw- en installatiebranche in Groningen. Samen met EPI-kenniscentrum organiseren ze diverse kennisbijeenkomsten binnen het aardbevingsdossier.

Lees hier meer over Fieldlab Practice

1000-banenplan

Doel: de werkgelegenheid die ontstaat door het herstellen van aardbevingsschade ten goede laten komen aan werkzoekenden en bedrijven in de regio. Wij ontwikkelen mede scholing op maat. Daarmee stromen werkzoekenden makkelijker in bij een BBL-opleiding of bij een werkgever.

Lees hier meer over het
1000-banenplan

Lectoraat Aardbevingsbestendig en Kansrijk Groningen

Hanzehogeschool Groningen onderzoekt in dit lectoraat de impact van bevingen op de bebouwde omgeving en zoekt naar oplossingen.  EPI-kenniscentrum werkt nauw samen met lector Ìhsan Bal.

Lees hier meer over het lectoraat

Goud Grunn

Gratis lespakket voor scholen voor voortgezet onderwijs in het aardbevingsgebied. Leerlingen krijgen informatie over de aardbevingen, de sociale impact, de versterkingsopgave en doen mee aan een prijsvraag.

Lees hier meer over Goud Grunn

Wat is EPI-kenniscentrum?

Stichting EPI-kenniscentrum verzorgt kennisdeling over aardbevingsbestendig (ver)bouwen en herstellen. Wij bieden u trainingen, workshops en opleidingen op mbo-, hbo- en wo-niveau en verzorgen o.a. symposia, kennissessies en excursies waarbij praktijk en innovatie centraal staan. Indien gewenst op maat gemaakt. Meer weten? Bekijk dan onze film.