Home » Activiteiten » EPI-kennissessie Praktijkbezoek Versterking woonboerderij Garrelsweer

EPI-kennissessie Praktijkbezoek Versterking woonboerderij Garrelsweer

Dit voorjaar nodigen wij u uit om met ons een kijkje te gaan nemen bij de versterking van een karakteristieke woonboerderij aan de Stadsweg in Garrelsweer.
De eigenaar van de boerderij, Jan Sjirk Rodenboog, doet mee aan het programma Eigen Initiatief van de Nationaal Coördinator Groningen (NCG).

Met het programma Eigen Initiatief (en de voorloper Heft in Eigen Hand) stelt NCG eigenaren in de gelegenheid om als particulier opdrachtgever de versterkingsmaatregelen en eventuele andere verbouwingen aan hun huis of gebouw zelf uit te laten voeren.

Programma Praktijkbezoek

Wij starten de middag in het Oude Kerkje van Garrelsweer waar zowel door de eigenaar als door de NCG ingegaan wordt op onder andere:

  • Hoe verloopt versterking via het programma Eigen Initiatief (https://www.nationaalcoordinatorgroningen.nl/onderwerpen/eigen-initiatief) in zijn werk gaat
  • Welke versterkingsmaatregelen worden genomen
  • Hoe de processen van versterking en schadeherstel tegelijk worden doorlopen
  • Op welke wijze koppelkansen worden benut, met name door maatregelen te nemen op het gebied van verduurzamen en asbestsanering
  • Op welke wijze het pand in de oude staat wordt teruggebracht met behoud van karakteristieke (sier)elementen

Vervolgens bezoeken we de woonboerderij waar we kijken naar o.a. zichtbare versterkingsmaatregelen, zoals loskoppelen van voorhuis en schuur, versterken (dak)constructie en aanbrengen van Quakeshield.

Interesse?

Vanwege het bezoek aan de bouwplaats is de maximale groepsgrootte 30 personen. Bij meer animo organiseren wij een extra bezoek.

De datum voor deze openbare en kosteloze kennismiddag maken wij binnenkort bekend. Houd onze website in de gaten voor meer informatie en over hoe u zich kunt aanmelden voor deze openbare en kosteloze bijeenkomst.

Wilt u persoonlijk op de hoogte worden gehouden? Stuur dan een mail naar info@epi-kenniscentrum.org met als onderwerp ‘interesse Praktijkbezoek versterking woonboerderij Garrelsweer’. Dan sturen wij u t.z.t nadere informatie.

Blijf op de hoogte