Kennis delen doen wij samen

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Home » Activiteiten » Kerstnetwerkborrel 2018

Kerstnetwerkborrel

11 december vanaf 15.00 uur in de Der Aa-Kerk

De ingrediënten van deze middag: 2 interessante thema’s, netwerken, hapje & drankje. Voor iedereen die op enige wijze bij EPI-kenniscentrum betrokken is of gewoon nieuwsgierig is naar de verhalen op het podium! Met als doel u inhoudelijk geïnspireerd en goed gestemd het nieuwe jaar in te laten gaan. Natuurlijk is er na de sprekers tijd om bij te praten.

New Energy Coalition trapt de middag af. Zij nemen u mee in hun verhaal over de broodnodige energietransitie, waarin Noord Nederland een duidelijke hoofdrol speelt. New Energy Coalition is ontstaan uit de fusie van Stichting Energy Valley, Energy Delta Institute en Stichting Energy Academy Europe.

Vervolgens pakt het team van Typisch Gronings het podium. Het team bestaat uit Geir Eide (Ontwerpstation Loppersum), Maartje ter Veen (Studio MARCHA!), Ineke Noordhoff (Noorderbreedte) & Winanda Hoegen-Kuiper (Groninger Dorpen). Zij nemen u mee in de kracht en trots van de inwoners van Groningen.

Zoals zij het zelf verwoorden:

Typisch Gronings – Gereedschap voor dorpen.

Met het initiatief Typisch Gronings maken we gereedschap om de lokale kennis over de Typisch Groningse kwaliteiten ‘op te delven’. Het doel? Groningse dorpen een stem geven in de vormgeving van het dorp, in vervolg op de woorden van Goffe Jensma (hoogleraar Friese taal en letterkunde) – ‘het gaat erom wat de mensen in het gebied zelf vinden.’

De dynamiek in het aardbevingsgebied is groot. Schade moet gerepareerd en huizen versterkt. Waar bewoners op kunnen rekenen is steeds opnieuw onduidelijk. De focus van Typisch Gronings ligt niet op dit ingewikkelde terrein buiten onze invloed, maar op het zoeken naar de gezamenlijk gedragen visie op het dorp met betrekking tot de ‘Typisch Groningse’ fysieke en sociale eigenschappen van het dorp. Zodat de eigen krachten, kansen, wensen en ideeën gedefinieerd en gebundeld zijn en als er dan eindelijk versterkt of gebouwd gaat worden de bewoners meer regie kunnen nemen.

Datum: 11 december
Tijd: de kerstnetwerkborrel start om 15.00 uur
Locatie: Der Aa-Kerk

Aanmelden

Aanmelden voor de kerstnetwerkborrel is niet meer mogelijk.

 

In samenwerking met:

Maatwerk

Op zoek naar maatwerkopleidingen of activiteiten?

Blijf op de hoogte