Laden gebeurtenissen

Aankomende gebeurtenissen

gebeurtenissen Search and Views Navigation

december 2019

Openbare kerstnetwerkbijeenkomst

12 december om 15:00 - 18:30

Twee sprekers die u niet wilt missen, netwerken, hapje & drankje, in Het Oude Kerkje in Garrelsweer. Samenwerkingsprofessional Peter Schuttevaar gaat in op de obstakels die u als bewoner of professional in het aardbevingsdossier te overwinnen hebt. Hij geeft rake analyses met een frisse blik. Jos Leuveld heeft als eigenaar van de kerk veel ervaring opgedaan met versterking, vertelt daarover en laat ter plekke zien welke versterkingsmaatregelen zijn genomen.

Meer weten »

januari 2020

Week van het Vakmanschap

20 januari 2020 - 24 januari 2020

EPI-kenniscentrum organiseert in samenwerking met SSPB en Leerbouwen voor leerlingen van het Alfa-college (1e en 2e jaars) 'De week van het Vakmanschap' in week 4 (maandag 20 januari t/m vrijdag 24 januari). Leerlingen kunnen kiezen uit 7 verschillende workshops: Loodkloppen Houtskeletbouw Houtrot Duurzaam detailleren Stukadoren BIM Veilig werken met rolsteigers

Meer weten »

februari 2020

Inleiding Aardbevingen

14 februari 2020

Groningen wordt geregeld opgeschrikt door meldingen van aardbevingen. Gebouwen, infrastructuur en mensen lopen schade op. Dit heeft invloed op het dagelijks leven van de Groningers. Basiskennis van aardbevingen en van de effecten op gebouw en de mens zijn van belang voor het gebied en de bewoners, én voor elke professional die werkzaam is in het dossier. HanzePro heeft daarom voor professionals en geïnteresseerden de cursus Inleiding Aardbevingen ontwikkeld. Meer informatie vindt u hier.

Meer weten »

maart 2020

Seismiek en Aardbevingsbestendig Versterken

6 maart 2020

Groningen wordt geregeld opgeschrikt door meldingen van aardbevingen. Gebouwen, waterkeringen en mensen lopen schade op. Kennis van geotechnische gevolgen van de seismische belasting op funderingen en constructies, het gedrag van constructies en diverse methodes van het versterken van woningen en gebouwen zijn van essentieel belang voor het gebied en haar bewoners. De Hanzehogeschool Groningen heeft daarom voor betrokken professionals de cursus ‘Seismiek en Aardbevingsbestendig Versterken’ ontwikkeld. Lees hier meer informatie.

Meer weten »

Bevingsschade en Herstel

20 maart 2020

Groningen wordt geregeld opgeschrikt door meldingen van aardbevingen en dit leidt tot schade aan gebouwen. Het goed kunnen herkennen en beoordelen van bevingsschade aan gebouwen is van essentieel belang voor alle partijen in het gebied. HanzePro heeft daarom voor betrokken professionals de cursus ‘Bevingsschade en Herstel’ ontwikkeld. Lees hier meer informatie.

Meer weten »

april 2020

Levensvragen in de klas bij ingrijpende gebeurtenissen

15 april 2020 om 15:30 - 20:00
Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschappen, Oude Boteringestraat 38
Groningen, Groningen 9712 GK Nederland
+ Google Maps

Deze activiteit is een initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen. Klik hier voor meer informatie. Recentelijk onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen heeft aangetoond dat kinderen en jongeren meer last hebben van de aardbevingen dan dat vaak wordt gedacht. Ze zijn angstig en voelen zich niet veilig. Een plek om over hun gevoelens en zorgen te praten, zowel thuis als op school, is van essentieel belang, aldus de onderzoekers (zie verder het rapport: 'Een veilig huis, een veilig thuis?' van dr. Elianne Zijlstra…

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen

Kennis delen doen wij samen

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type