Laden gebeurtenissen

« Alle gebeurtenissen

  • Deze gebeurtenis is voorbij.

Expositie van werkstukken over toekomst in aardbevingsgebied, door leerlingen Het Hogeland College

23 februari - 30 maart

Vanaf vrijdag 23 februari zijn in het gemeentehuis in Uithuizen de werkstukken van leerlingen van Het Hogeland College te zien. De afgelopen weken hebben de tweedejaars vmbo-tl leerlingen hun ideeën over en wensen voor leven in het Groningse aardbevingsgebied uitgewerkt. De leerlingen doen dit in het kader van het project Goud Grunn. EPI-kenniscentrum coördineert dit project op een aantal middelbare scholen in het aardbevingsgebied in Groningen. In samenwerking met Vereniging Groninger Dorpen, BuildinG en CMO STAMM worden leerlingen uitgedaagd om over hun dorp van de toekomst na te denken.

“Hoe wil ik dat mijn dorp of stad eruit ziet over tien tot twintig jaar?” Met die vraag houden vmbo-leerlingen van in totaal drie klassen van Het Hogeland College in Uithuizen en (later dit voorjaar) Eemsdeltacollege in Delfzijl zich dit schooljaar bezig. Het is de bedoeling dat volgend schooljaar meer klassen van verschillende scholen in het aardbevingsgebied aansluiten. Per klas worden groepjes gevormd waarin de leerlingen aan de slag gaan met de uitwerking van de prijsvraag. Dit kan in de vorm van een maquette, tekening, filmpje etc. Ze kiezen één of een combinatie van deze thema’s: voorzieningen / zorg / duurzaam wonen en bouwen / herbestemming leegstaande gebouwen / woonomgeving en groen.

De scholieren op Het Hogeland College zijn nu klaar met dit project en kwamen met 7 leuke werkstukken waaronder een ambulance-drone, een zelfvoorzienend dorp, biogasfabriek en duurzame en aardbevingsbestendige huizen. Burgemeester Marijke van Beek van de gemeente Eemsmond is dermate blij met de werkstukken dat ze ruimte biedt voor een expositie in het gemeentehuis in Uithuizen tot vrijdag 30 maart a.s. De burgemeester vindt het vooral goed dat de jongeren naar de kansen voor de toekomst kijken en niet alleen nadenken over de zorgen die wonen in aardbevingsgebied met zich meebrengt.

Van deze werkstukken zijn er 3 genomineerd voor de prijsvraag, waarvan de winnaar op 24 mei bekend wordt gemaakt. De ideeën van de jongeren worden zoveel mogelijk gedeeld met bestuurders, zodat zij die kunnen meenemen in hun plannen.

De expositie is te bekijken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis in Uithuizen.

Gegevens

Begin:
23 februari
Einde:
30 maart
Website:
https://epi-kenniscentrum.org/educatie/goud-grunn2/

Locatie

gemeentehuis Uithuizen
Hoofdstraat West 1
Uithuizen, Groningen 9981 AA Nederland
+ Google Maps

Kennis delen doen wij samen

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type