Laden gebeurtenissen

« Alle gebeurtenissen

  • Deze gebeurtenis is voorbij.

Let’s Gro

31 oktober 2018 om 13:00 - 17:00

Gratis
Lets-Grow

(fotograaf Knelis Meijer)

EPI-kenniscentrum is enthousiast om een bijdrage te mogen leveren aan het inspiratiefestival Let’s Gro, van 31 oktober tot en met 3 november in de stad Groningen. Dit doen we natuurlijk niet alleen. We gaan met onze partners een mooi programma rondom aardbevingen en gaswinning neerzetten.

Als het woonplezier wordt verstoord, doordat Groningen van leefgebied verandert in aardbevingsgebied, dan komen er veel initiatieven los. Diverse dorpen nemen het heft in eigen hand en bewoners werken met elkaar aan hun toekomst. Versneld door de aardbevingsproblematiek schieten bottom-up initiatieven uit de grond om gebiedsgericht de schouders er onder te zetten. Natuurlijk zien zij de problemen, maar vooral ook de kansen.

Wat te denken van de boost voor de energietransitie en de koppelkansen van de bevingsbestendige bouw met levensloopbestendig wonen? Bovendien: door sloop en nieuwbouw kan de regio versterkt worden als aantrekkelijk woon-, werk- en leefgebied. En niet te vergeten: er zijn kansen voor de bouwsector en daarmee een nieuw economisch perspectief voor mensen in de regio, waar sprake is van krimp en werkloosheid. Kortom, er is veel gaande in onze provincie.

EPI-kenniscentrum werkt voor en in het aardbevingsgebied en wij willen de Groningers helpen om de kansen maximaal te benutten. Wij dragen met onze kennisdeling ons steentje bij aan het oplossen van de diverse maatschappelijke opgaven in het gebied. Samen zorgen we voor meer geluk!

In de Let’s Gro tent op de Grote Markt laten we je – samen met veel van onze partners – zien welke mooie initiatieven de regio voortbrengt. Energie, ICT op basis van 5G, bouw-innovatie, nieuwe opleidingen en nog veel meer.

Maar natuurlijk laten we je ook kennismaken met specialistische aardbevingsbestendig bouwkundige concepten, zoals schokdempers in de fundering of muurversterkende maatregelen. Ook de in Groningen aanwezige internationale kennis van aardbevingen komt aan bod. Wij worden gelukkig van die innovatieve kracht en de kansen!

Misschien heb je zelf ook ideeën waarmee Groningen een veilig, gezond en comfortabel leefgebied kan blijven? Meld je van tevoren aan als je het podium op wilt via info@epi-kenniscentrum.org. En kom gewoon langs als je in bent voor een goed gesprek!

Lees hier meer informatie over o.a. de programmering

Gegevens

Datum:
31 oktober 2018
Tijd:
13:00 - 17:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Grote Markt Groningen
Grote markt
Groningen,Groningen
+ Google Maps
Website:
https://letsgro.nl/