Cursus Conflict herkennen en hanteren

  • Instroomniveau: mbo / hbo
  • kosten: €500
  • Duur: een dag van 09.00 tot 16.30 uur
Home » Opleidingen » Cursus Conflict herkennen en hanteren

Cursus Conflict herkennen en hanteren (geannuleerd)

Wij volgen de geldende maatregelen van het RIVM rondom het corona-virus. Daarom hanteren wij eisen op het gebied van groepsgrootte, onderlinge afstand en passende hygiënemaatregelen.

Uit solidariteit met de zorg en de zorgmedewerkers en omdat iedereen iemand in de directe omgeving heeft die zorg- of hulpbehoevend is, of die mantelzorger is, zal deze cursus dit najaar niet meer plaatsvinden.

Er worden veel gesprekken gevoerd over het vinden en kiezen van oplossingen voor de gevolgen van de aardbevingen. Bij die gesprekken is vaak sprake van veel betrokken partijen met verschillende, vaak zwaarwegende, belangen. Meestal gaan de contacten en gesprekken goed, maar ze kunnen ook voor alle betrokkenen aan tafel heel vervelend verlopen. Het belangenverschil is een naar conflict geworden.

Tijdens onze vorige cursusdag in 2019 en de Masterclass over dit onderwerp op 24 september jl. bleek dat zo’n gesprek niet alleen voor de probleem-hebbers vervelend is. Ook voor de ‘professional’ die aan tafel zit, kan dit erg emotionele gevolgen hebben. En zij blijven dan met veel vragen zitten: “hoe kan dit?”, Waarom reageren ze toch zo?”, “Zien ze dan niet dat ik wel anders wil maar ook niet anders kan?”

Als we iets meer besef en weet hebben van de emoties die bepalend zijn en welke processen bij alle betrokkenen een rol spelen tijdens zo’n gesprek, kunnen we mogelijk het proces ‘kantelen’ van ‘tegen elkaar’ naar ‘samen tegen het probleem’. Daarom is het goed om eens een dag met deze materie bezig te zijn en er meer over te leren.

De cursus is geschikt voor iedereen die in zijn of haar werk te maken heeft met conflicten, bijvoorbeeld bij IMG, NCG, woningcorporaties, provincie en gemeenten. Door deelnemers van diverse partijen met verschillende belangen samen te brengen in deze cursus ontstaat boeiende en leerzame interactie waarin men, met respect voor elkaars standpunten en achtergrond, ook veel van elkaar kan leren. De cursus wordt verzorgd door het Centrum voor Conflicthantering (CvC) te Haarlem, mevrouw Linda Reijerkerk en Charles Odekerken van NOK-C.

“Door het bijwonen van de lunch en learn is mijn interesse gewekt tot een verdieping in de materie ‘conflicthantering’. Een aanmelding voor de ééndaagse cursus was dan ook een logisch vervolg.”

 

Instroomniveau

Mbo-, hbo-niveau.

 

Locatie

 

N.t.b.

 

Startdatum

N.t.b.

 

Omvang en spreiding

De cursus bestaat uit een dag van 09.00 tot 16.30 uur, inclusief lunch. Ter voorbereiding op de cursus vragen wij u een thuisopdracht te maken.

 

Prijs

€500,- per persoon, inclusief btw. Dit bedrag is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en een lunch.
 
 

Interesse?

Heeft u interesse in de cursus ‘Conflict herkennen en hanteren’? Vul dan onderstaande formulier in. Bij voldoende belangstelling wordt een nieuwe datum voor de cursus ingepland.

Velden met een sterretje zijn verplicht*

Download de folder

In samenwerking met: