Kennis delen doen wij samen

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Home » Opleidingen » Opleiding: Aardbevingsbestendig ontwerpen en herstellen

Aardbevingsbestendig ontwerpen en herstellen

Let op: bij voldoende aanmeldingen start op 3 oktober 2019 module 1.

In Noord-Nederland ontstaan aardbevingen als gevolg van de gaswinning in dit gebied. Deze aardbevingen zorgen voor de nodige uitdagingen op constructief terrein. Huizen, gebouwen, wegen en kunstwerken raken beschadigd. Hierdoor is er grote behoefte aan nieuwe kennis, voldoende geschoold personeel en werkende oplossingen in aardbevingsbestendige (ver)bouw- en herstelwerkzaamheden, die bovendien snel en constructief veilig kunnen worden toegepast. Deze opleiding gaat met name in op de bouw- en geotechnische facetten van deze omvangrijke maatschappelijke problematiek.

In de opleiding komen aan bod: kennis van dynamica, normen m.b.t. Eurocode 8 (aardbevingen), NPR 9998, diverse toepassingen van bouwmaterialen en constructies in het aardbevingsgebied m.b.t. metselwerk, staal, hout, beton, funderingsaspecten, modelleringssystemen en verschillende rekenvoorbeelden. Klik op deze link voor het lesprogramma.

Na de opleiding heeft de deelnemer kennis en vaardigheden die nodig zijn voor aardbevingsbestendige (ver)bouw- en herstelwerkzaamheden van bouwwerken en kunstwerken.

De opleiding is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met: Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Technische Universiteit Delft, Technische Universiteit Eindhoven, Betonvereniging, EPI-kenniscentrum, TNO, PAO, Stichting Stapelbouw, Bouwen met Staal, Deltares, SHR.

De opleiding bestaat uit 2 modulen. Beide zijn opgenomen in de Erkenningsregeling van Centrum Veilig Wonen (CVW).

“Ik vond en vind het een buitengewoon goede opleiding. Goed qua breedte en goed qua diepte”

ir Eric Kool

Consultant Constructief Ontwerpen , Movares

Doelgroep

De opleiding is bestemd voor adviseurs, constructief ontwerpers, constructeurs en toezichthouders alsook voor geo-technici, ontwerpers van nieuwbouw en herstellers van bestaande bouw, die in hun werk te maken krijgen met de aardbevingsproblematiek.

Instroomniveau

Hbo+/wo

U heeft een bouwkundige of civieltechnische opleiding op minimaal bachelorniveau met ten minste 5 jaar werkervaring of masterniveau.

Kosten

Module 1  € 2.775,- excl. btw
Module 2  € 3.445,- excl. btw

Duur

Elke module bestaat uit 6 opleidingsdagen van 9.15 uur tot 16.15 uur, met een eindtoets als afsluiting op dag 7.

De totale opleiding (module 1 en module 2 opgeteld) heeft een SBU (studiebelastingsuren) van 135 uur.

Startdatum

Bij voldoende aanmeldingen start op 3 oktober 2019 module 1.

Lesdagen zijn gepland op 3 en 17 oktober, 1, 15 en 29 november en 13 december 2019. De kennistoets wordt gehouden op 10 januari 2020. 

 

Erkenningsregeling

Zowel module 1 als module 2 zijn opgenomen in de Erkenningsregeling van Centrum Veilig Wonen (CVW). Bij het behalen van het certificaat van beide modules, heeft u recht op het diploma van de opleiding.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor deze opleiding via de website van de Betonvereniging. Voor meer informatie kunt u bellen naar 0182-539858 of een e-mail sturen naar opleidingen@betonvereniging.nl.

U dient module 1 met goed gevolg af te sluiten om te kunnen starten met module 2.

Module 1
Module 2

Download de folder

In samenwerking met:

Maatwerk

Op zoek naar maatwerkopleidingen of activiteiten?

Blijf op de hoogte