Extra locatie techniekstudenten Alfa-college

Enorme stijging BBL-studenten vraagt om uitbreiding

 Het Alfa-college heeft er een nieuwe, extra technieklocatie bij: Praktijk- en examencentrum Bouw & Infra. De locatie is gevestigd in The Rock, ingang Protonstraat in Groningen. Het aantal BBL-studenten van het Alfa-college is de afgelopen jaren flink toegenomen en dan vooral bij de technische opleidingen. In 2016 telde het Alfa-college 1000 BBL-studenten en momenteel zijn dat er 1394. Door deze toename is er behoefte aan extra les- en praktijkruimte. BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg en betekent dat studenten werken én leren. Met het praktijk- en examencentrum Bouw & Infra speelt het Alfa-college in op de toenemende vraag vanuit de arbeidsmarkt naar technische vakmensen.  

Volop ruimte 

“We zijn zes weken geleden gestart en deze extra locatie bevalt ons goed. In dit pand hebben we volop de ruimte om praktijk- en examenlessen te geven. We hebben voor onze bouwopleidingen maar liefst duizend vierkante meter tot onze beschikking en die kunnen we heel goed gebruiken! Onze studenten maken voor de proeve van bekwaamheid bijvoorbeeld complexe wand- en dakconstructies en daar heb je veel ruimte voor nodig”, vertelt Rolf Feikens, docent Bouwtechniek BBL bij het Alfa-college.  

Meer vakvrouwen 

De officiële openingshandeling van de nieuwe locatie was het inmetselen van een in specie gemaakte handdruk in een muurtje. Dat werd gedaan door Marion Arends, regiodirecteur Techniek bij het Alfa-college. Ze was voorzien van roze bouwhelm en roze werkhandschoenen. Niet geheel toevallig, want naast de groei van vakmannen neemt ook het aantal vakvrouwen toe.  

Ook voor voorschakeltrajecten

Naast het aanbieden van BBL-opleidingen techniek en bedrijfsopleidingen, biedt het Alfa-college ook Voorschakeltrajecten aan die eveneens in dit nieuwe praktijk- en examencentrum Bouw & Infra uitgevoerd gaan worden. Als partner van het 1000-banenplan helpt het Alfa-college om medewerkers (versneld) op te leiden tot vakmensen en zo tegemoet te komen aan de vraag vanuit het werkveld. Daar staan ze te springen om vaklieden die nodig zijn voor de bouw- en herstelwerkzaamheden die voortkomen uit de aardbevingsschade. 

mei 29, 2019 | Activiteiten, Nieuws