Loading gebeurtenissen

Aankomende gebeurtenissen

gebeurtenissen Search and Views Navigation

maart 2020

Seismiek en Aardbevingsbestendig Versterken

6 maart

Groningen wordt geregeld opgeschrikt door meldingen van aardbevingen. Gebouwen, waterkeringen en mensen lopen schade op. Kennis van geotechnische gevolgen van de seismische belasting op funderingen en constructies, het gedrag van constructies en diverse methodes van het versterken van woningen en gebouwen zijn van essentieel belang voor het gebied en haar bewoners. De Hanzehogeschool Groningen heeft daarom voor betrokken professionals de cursus ‘Seismiek en Aardbevingsbestendig Versterken’ ontwikkeld. Lees hier meer informatie.

Meer weten »

Bevingsschade en Herstel

20 maart

Groningen wordt geregeld opgeschrikt door meldingen van aardbevingen en dit leidt tot schade aan gebouwen. Het goed kunnen herkennen en beoordelen van bevingsschade aan gebouwen is van essentieel belang voor alle partijen in het gebied. HanzePro heeft daarom voor betrokken professionals de cursus ‘Bevingsschade en Herstel’ ontwikkeld. Lees hier meer informatie.

Meer weten »

Uitnodiging Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW): Aardbevingsbestendige woningen

24 maart om 18:00 - 20:30

Via de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Wetenschappers, ingenieurs en aardbevingsdeskundigen spreken over de nieuwste kennis rondom het versterken van woningen in het bevingsgebied van Noordoost-Groningen. Hoe zijn de versterkingsanalyses gemaakt? Wat kunnen we leren van internationale oplossingen bij vergelijkbare omstandigheden van zachte ondergrond en specifieke aardbevingstrillingen? De NAM deelt tijdens dit symposium opgedane inzichten over bevingsbestendige nieuwbouw. Ook komt aan bod hoe Groningers zelf de veiiligheid, risico's en stress ervaren. Datum & tijd: dinsdag 24 maart 2020, van…

Meer weten »

april 2020

Levensvragen in de klas bij ingrijpende gebeurtenissen

15 april om 15:30 - 20:00
Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschappen, Oude Boteringestraat 38
Groningen,Groningen9712 GKNederland
+ Google Maps

Deze activiteit is een initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen. Klik hier voor meer informatie. Recentelijk onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen heeft aangetoond dat kinderen en jongeren meer last hebben van de aardbevingen dan dat vaak wordt gedacht. Ze zijn angstig en voelen zich niet veilig. Een plek om over hun gevoelens en zorgen te praten, zowel thuis als op school, is van essentieel belang, aldus de onderzoekers (zie verder het rapport: 'Een veilig huis, een veilig thuis?' van dr. Elianne Zijlstra…

Meer weten »

mei 2020

22nd European Regional Seminar

11 mei - 14 mei

Induced Seismicity due to Human Activities 11-14 May 2020 Zernike Campus, Groningen, Netherlands Organisatie: European Association of Earthquake Engineering (EAEE) Dutch Earthquake Engineering Association (DEEA) Website: https://www.deea.nl/events/european-regional-seminar-induced-seismicity-due-to-human-activities/.

Meer weten »

juni 2020

Derde kenniscongres rondom aardbevingsdossier

26 juni

Op vrijdag 26 juni a.s. organiseert het Kennisplatform Bouwen en Versterken samen met het Kennisplatform Leefbaar en Kansrijk Groningen het derde kenniscongres rondom het aardbevingsdossier voor bewoners en professionals. Sprekers uit de wetenschap en praktijk delen nieuwe en bestaande kennis over de aardbevingsproblematiek in de provincie Groningen. Aanmelden en inschrijven is nog niet mogelijk. Houd deze site in de gaten voor meer informatie over het programma en aanmelden!

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen

Op zoek naar een activiteit op maat?

Behalve onze opleidingen, trainingen en andere activiteiten organiseren we ook activiteiten op maat.