Online kennissessie ‘Veiligheid en Vertrouwen in Groningen’ 19 mei

Het zijn bijzondere tijden die wij allemaal de rest van ons leven niet meer zullen vergeten.
Wij kijken vol bewondering naar hoe iedereen de ‘kop d’r veur’ heeft tijdens deze crisis en wij hopen daaraan bij te mogen dragen met onze komende activiteiten.

Omdat we vanwege COVID-19 minstens tot aan de zomervakantie slechts zeer beperkt bijeenkomsten mogen organiseren, bieden wij de eerstvolgende EPI-kennissessie aan in de vorm van een webinar.

De kosteloze webinar ‘Veiligheid en vertrouwen’ is op dinsdag 19 mei van 15.00 – 16.00 uur.

De expert van dienst is dan crisismanagement-deskundige Peter Glerum.
Peter zal de online bijeenkomst leiden vanuit zijn kantoor op St. Eustatius, waar hij op dit moment crisismanager is voor de lokale aanpak van COVID-19.

Het thema van de webinar op 19 mei sluit daarom niet alleen aan bij onze eigen dossier gaswinning en aardbevingen hier in het Noorden, maar is ook actueel gezien de ontwikkelingen rondom het corona-virus.

Peter Glerum is directeur van het Europese Resilience Advisors Network, dat zich inzet in crises zoals aardbevingen, overstromingen, terrorisme en recentelijk de gevolgen van het corona-virus.
Met een schat aan ervaring uit o.a. de gevolgen van tektonische aardbevingen in Zuid-Oost Europa, neemt Peter ons mee in de wisselwerking tussen techniek en organisatie(s).

Met Peter bespreken wij de onderlinge relatie tussen technische veiligheid en ervaren vertrouwen in het geval van een crisis. Wat kunnen we in Groningen in het dossier gaswinning en aardbevingen leren van de ervaringen na aardbevingen in andere landen en van andere soorten crises?
Er worden voorbeelden gebruikt uit o.a. Albanië (schade), Turkije (versterking) en Macedonië (vertrouwen en onzekerheid).

Tijdens de webinar zijn er momenten waarbij u uw vragen via de chat aan Peter Glerum kunt stellen.

Meer weten over het werk van Peter en van het Resilience Network?
Neem dan een kijkje op de website of bekijk de video over samenwerking tussen verschillende landen en verschillende functies tijdens de schadeopname na de aardbevingen van november 2019 in Albanië.

Praktische informatie

Wat: online EPI-kennissessie ‘Veiligheid en Vertrouwen in Groningen’
Datum: dinsdag 19 mei
Tijd: 15.00 – 16.00 uur – inloggen vanaf 14.45 uur.
Kosten: gratis
Aanmelden: is verplicht en kan via deze link
Inloggen: een dag voor de webinar krijgt u uw persoonlijke instructie

 

Wij zetten ons ervoor in om in deze tijden van sociale afstand extra kennis te delen en doen dat via onze social media en website www.epi-kenniscentrum.org.

mei 14, 2020 | Nieuws