Opnieuw serie avondmasterclasses ‘Gaswinning en aardbevingen in Groningen’

In het najaar van 2019 wordt er in Groningen weer een serie openbare avondmasterclasses ‘Gaswinning en aardbevingen in Groningen’ gehouden. De masterclasses zijn een initiatief van en worden aangeboden door Sustainable Society (Rijksuniversiteit Groningen) en EPI-kenniscentrum.

De serie van 6 avondmasterclasses start op 17 oktober en de laatste staat gepland op 28 november. De serie wordt gehouden in het Academiegebouw van de RUG in Groningen. Voor meer informatie en een impressie van de vorige serie masterclasses kunt u deze video bekijken of de pagina over de masterclasses.

Opzet masterclasses

Om meer inzicht te krijgen in de ontwikkelingen en de complexiteit van de Groningse situatie rondom de gaswinning en aardbevingen is een verdiepende serie masterclasses ontwikkeld voor bestuurders, professionals, bewoners en studenten. Gedurende zes avondmasterclasses duiken we in een variëteit aan onderwerpen gerelateerd aan de aardbevingsproblematiek in Groningen. Het gaat dan bijvoorbeeld over het ontstaan van de aardbevingen, maar ook wat het effect ervan is op de gezondheid van de Groningers, de huizenprijzen en alternatieven voor gas als energiebron.

Docenten vanuit verschillende expertises delen hun inzichten op het gebied van de gaswinning en aardbevingen, zodat deelnemers een interdisciplinaire blik krijgen op het dossier. Aan het einde van de masterclasses zijn deelnemers in staat om de situatie in Groningen op een integrale manier te begrijpen en te reflecteren op de sociale, maatschappelijke, economische en bestuurlijke complexiteiten gerelateerd aan de problematiek. Bovendien biedt het deelnemers een unieke kans om hun eigen netwerk, met als gedeelde interesse de Groningse situatie, te vergroten.

jun 3, 2019 | Activiteiten, Nieuws