Terugblik en vervolg op serie voor restauratie- en bouwbranche

“Het is ontzettend boeiend en leerzaam om op verschillende bijzondere locaties bij elkaar te komen met mensen uit het professionele netwerk. Het bijwonen van deze serie van EPI-kenniscentrum is gewoon een hele leerzame manier om met je vak of je interesse bezig te zijn. De combinatie van praktijk en theorie op locatie maakt het echt tot een meerwaarde.” Aldus Marc Steenhuis van Vereniging Groninger Monument Eigenaren, deelnemer aan de serie workshops/ lezingen.

Vanavond, dinsdag 3 december, is alweer de laatste bijeenkomst voor de groep professionals in de restauratiebranche. De serie workshops en lezingen vond de afgelopen 4 weken elke dinsdag plaats op een locatie relevant voor het onderwerp van de avond. Zo werd bijvoorbeeld de bijeenkomst over financiën gehouden in de gerestaureerde Molukse kerk in Appingedam en kregen we in de versterkte kerk in Garrelsweer informatie over technische hoogstandjes zoals versterken, het verplaatsen van een flat of van een gemetselde pijp van 62 meter hoog. Verder was er aandacht voor zaken waar een architect allemaal rekening mee dient te houden en wat we kunnen leren over historisch onderzoek. En tenslotte, vanavond, welke duurzame aanpassingen zijn gedaan in Villa Barmerhoek in Doodstil.

Nieuwe serie in de maak

Deze laatste bijeenkomst is alvast een opzetje naar een nieuwe serie workshops en lezingen voor de restauratie- en bouwbranche die wij in het voorjaar willen gaan aanbieden: Restauratie en Duurzaamheid. Niet alleen omdat het een actueel thema is, het is ook duidelijk een wens gebleken van deze groep mensen om meer te weten, om meer samen te werken binnen dit thema. De groep is zeer betrokken gebleken. Betrokken bij restauratie, betrokken bij de regio en betrokken bij elkaar. We hebben elkaar opnieuw ontmoet en elkaar beter leren kennen. Het was leuk te merken dat mensen elkaar sneller ‘herkennen’ en makkelijker opzoeken. Ook voor de specialisten, de vakmensen, geldt dat zij graag bezig willen met dit thema. Deze groep maakt uiteraard deel uit van onze plannen!

De precieze invulling van de workshops, de sprekers, locaties en de doelgroep – het zijn allemaal zaken waarover we zo spoedig mogelijk meer vertellen. Houd daarvoor onze website in de gaten of stuur een mail naar j.vanringen@epi-kenniscentrum.org, dan houdt zij u op de hoogte.

Bijeenkomst over borg Rusthoven in Wirdum

Omdat het voorjaar nog best ver weg is en we de contacten graag warm willen houden in deze koude dagen is er, tot de volgende reeks workshops en lezingen van start gaan, op 11 februari een openbare bijeenkomst gepland over Borg Rusthoven in Wirdum. Deze borg wordt opgevijzeld en aardbevingsbestendig gemaakt. We bezoeken de bouwlocatie en hebben enkele sprekers over dit thema, bijvoorbeeld Daniël van Huizen, al jaren werkzaam bij Holstein Restauratie Architecten.

Ook hiervoor geldt: binnenkort is meer informatie hierover te vinden op onze website, maar we houden u ook graag op de hoogte als u een verzoek daarvoor stuurt naar j.vanringen@epi-kenniscentrum.org.

dec 3, 2019 | Nieuws

Terug

Maatwerk

Op zoek naar maatwerkopleidingen of activiteiten?

Blijf op de hoogte

Kennis delen doen wij samen

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type