Tijdens Let’s GroRijksbouwmeester Floris Alkemade over de toekomst van Groningen 

Twijfel je nog over het bezoeken van Let’s Gro? Wellicht kunnen de activiteiten die wij met onze partners aanbieden op 31 oktober je overtuigen om tóch te gaan. 

Uitermate trots zijn wij vanwege de komst van Rijksbouwmeester Floris Alkemade. Om half 3 houdt hij in onze tent op de Grote Markt een key-note speech over de kansen die het biedt om juist nú stevige keuzes te maken over de ruimtelijke kwaliteit en het typische Groningse karakter van dorpen en gebouwen, waar we allemaal zo trots op zijn. We hebben goed ‘goud’ in handen! 

Verder kun je je vermaken met een We Energy Game van de Hanzehogeschool en de New Energy Coalition, waardoor je een goed beeld krijgt van de energietransitie in deze regio. Bestuurders en experts van o.a. AAS Architecten en BuildinG staan klaar om antwoord te geven op jouw vragen. En wat denk je van een quiz met 5G-lab waarbij allerlei gadgets en projecten die op 5G lopen op leuke wijze worden uitgelegd en waarbij een prijs is te winnen. Ook kun je uitleg krijgen over bouwkundig materiaal dat wordt gebruikt voor aardbevingsbestendig bouwen.  

Dit en nog veel meer staat je te wachten tijdens het Let’s Gro festival op 31 oktober, op de Grote Markt in Groningen. Daar laten we je zien welke mooie initiatieven de aardbevingsregio voortbrengt. 

Groningen is van leefgebied veranderd in aardbevingsgebied. Versneld door de aardbevingsproblematiek schieten bottom-up initiatieven uit de grond om gebiedsgericht de schouders eronder te zetten. Diverse dorpen nemen het heft in eigen hand en bewoners werken met elkaar aan hun toekomst. 

Het is belangrijk te denken in kansen, niet alleen stil te staan bij de problemen. Wat te denken van de boost voor de energietransitie en de koppelkansen van de bevingsbestendige bouw met levensloopbestendig wonen? Bovendien: door sloop en nieuwbouw kan de regio versterkt worden als aantrekkelijk woon-, werk- en leefgebied. En niet te vergeten: er zijn kansen voor de bouwsector en daarmee een nieuw economisch perspectief voor mensen in de regio, waar sprake is van krimp en werkloosheid. Kortom, er is veel gaande in onze provincie. 

EPI-kenniscentrum werkt voor en in de aardbevingsregio en wij willen de Groningers helpen om de kansen maximaal te benutten. Wij dragen met onze kennisdeling ons steentje bij aan het oplossen van de diverse maatschappelijke opgaven in het gebied. Samen zorgen we voor meer geluk! 

Wij worden gelukkig van die innovatieve kracht en de kansen! Misschien heb je zelf ook ideeën waarmee Groningen een veilig, gezond en comfortabel leefgebied kan blijven? Meld je van tevoren aan als je het podium op wilt. Kom langs bij de klaagmuur óf neem plaats op de ideeënbank als je in bent voor een goed gesprek! En handig om te weten, voor kinderen is er ook van alles te beleven.

(fotograaf Knelis Meijer)

okt 1, 2018 | Activiteiten, Nieuws