Home » Activiteiten » Aardbevingsoefening Veiligheidsregio Groningen

Aardbevingsoefening Veiligheidsregio Groningen

Op verzoek van Veiligheidsregio Groningen werkte EPI-kenniscentrum mee aan de voorbereidende sessies voor de grootschalige aardbevingsoefening voor hulpdiensten die op 17, 26 en 30 november 2018 is gehouden. Op 25 maart 2019 heeft EPI-kenniscentrum in opdracht van en in samenwerking met de Veiligheidsregio Groningen een slotconferentie over de oefendagen gehouden. In deze conferentie werden de bevindingen van de oefeningen breed gedeeld. Deze bijeenkomst was voor genodigden, de uitnodigingen werden verzorgd door Veiligheidsregio Groningen.

De aardbevingen in Groningen hebben veel invloed op onze inwoners. Aardbevingen leiden tot stress, zorgen, het gevoel van onveiligheid en schade aan huizen, gebouwen en belangrijke infrastructuur. Hierbij kan je denken aan wegen en bruggen. Er bestaat ook een kans dat er een zware aardbeving komt met grote gevolgen voor inwoners en hun leefomgeving. Veiligheidsregio Groningen vindt het belangrijk om samen met inwoners en hulpdiensten hierop voorbereid te zijn.

Van de 3-daagse aardbevingsoefening van november 2019, is een film gemaakt door regisseur Piet Hein van der Hoek (maker van onder andere de Stille Beving). Bekijk de film hieronder.

Blijf op de hoogte