Home » Activiteiten » Online kennissessies » Online kennissessie ‘De veerkracht van de Groninger dorpen’

Online kennissessie ‘De veerkracht van de Groninger dorpen’

Op dinsdag 1 december van 11.00 – 12.00 uur hebben wij een live gesprek met Rik van Niejenhuis. Hij is sinds 1 oktober de nieuwe directeur van vereniging Groninger Dorpen.

Rik van Niejenhuis zal vertellen hoe hij aankijkt tegen de dorpen in het aardbevingsgebied. Hoe staan ze er voor, welke dorpen zijn een voorbeeld van veerkracht? Maar ook, waar gaat het niet goed? Waar is noaberschap echt van (levens)belang?

Welke meervoudige vraagstukken zien de bewoners van dorpen op zich afkomen? U kunt daarbij denken aan zaken zoals bijvoorbeeld krimp, vergrijzing, economische impact, bereikbaarheid en dergelijke. En, hoe kan vereniging Groninger Dorpen de komende tijd onder leiding van de nieuwe directeur daar een rol in spelen?

Rik wordt tijdens het webinar bijgestaan door Robbert van Barneveld uit Winsum.

Robbert is ondernemer van Marenland Recreatie, een lokaal bedrijf in recreatie en horeca en vanuit die rol zeer nauw betrokken bij Winsum. Onlangs nog uitgeroepen tot mooiste dorp van Nederland. Samen met Rik van Niejenhuis zal hij ingaan op de factoren die een dorp sterk maken en de potentie van recreatie als ‘drager’ voor een regio of dorp, zowel voor de inwoners als de bezoekers.

U hoort het allemaal op 1 december tijdens deze online kennissessie.

U kunt tijdens het webinar natuurlijk ook uw eigen vragen stellen aan de sprekers.

Aanmelden kan nu via deze link.

 

Blijf op de hoogte