Activiteiten EPI-kenniscentrum

2020: Bekende activiteiten in een nieuw, online jasje

Ondanks dat we in een bijzondere periode verkeren, waarin veel dingen anders dan anders verlopen, gaan wij door met kennisdeling over aardbevingsgerelateerde onderwerpen.
Wij blijven actueel nieuws delen op onze website en mediakanalen en organiseren diverse activiteiten. Daarbij houden wij vanzelfsprekend rekening met de richtlijnen vanuit het RIVM vanwege de corona-uitbraak.

Zo organiseren wij voorlopig webinars in plaats van de EPI-kennissessies. Wanneer en waarover? Dat zullen wij steeds melden op onze website en via LinkedIn en Twitter.
Na afloop van de webinars is het ook mogelijk om uitgesteld terug te kijken. Dat kan via deze pagina.
Daar kunt u de webinars bekijken die we dit voorjaar al hebben gehouden. Het gaat dan om deze onderwerpen: veiligheid & vertrouwen, werken met BIM in restauratieprojecten, verduurzaming van erfgoed en de financiële mogelijkheden voor (restauratie)bouw in het aardbevingsgebied.

Heeft u ideeën of een voorstel voor potentiële onderwerpen voor het najaar van 2020, mail uw idee dan vooral naar info@epi-kenniscentrum.org. Wij maken de webinars immers voor u!

 

Najaar 2020: een mix van online en ter plekke

Dit najaar staan er niet alleen webinars op de agenda. Onder voorbehoud van de coronamaatregelen, houden wij dit najaar in ieder geval twee series avondbijeenkomsten en twee dagcursussen.
Op 1,5 meter afstand en met een maximale groepsgrootte passend bij de locatie en de dan geldende regels.

Hieronder geven wij u een korte introductie over de inhoud van deze activiteiten. Meer informatie vindt u op onze website.

 

Avondbijeenkomsten

Masterclasses ‘Persoonlijke vaardigheden in het dossier gaswinning en aardbevingen in Groningen’ Met o.a. Edwin Kaats, Charles Odekerken en Saskia Duursma

Een serie van vier avondmasterclasses in september en oktober over onderwerpen gerelateerd aan persoonlijke vaardigheden in het dossier gaswinning en aardbevingen.
De masterclasses zijn specifiek ontwikkeld voor lokale en regionale betrokken overheden en medewerkers van NCG en IMG, maar natuurlijk ook toegankelijk als u niet tot een van deze groepen behoort.
Aan de orde komen onder meer omgevingsgerichtheid, persoonlijk leiderschap, conflicten herkennen en hanteren en gespreksstijlen en -technieken.

Klik hier voor meer informatie

 

Serie van zes restauratieworkshops en lezingen ‘Verduurzaming van monumenten’

Energietransitie en daarmee ook de verduurzaming van monumenten en beeldbepalende panden wordt steeds belangrijker. Maar, hoe doe je dat voor een pand met geschiedenis, als de bouwhistorische waarden niet in het gedrang mogen komen? Kennis komt meer en meer beschikbaar, maar hoe pas je die dan toe in jouw specifieke geval?
Om hier antwoord op te geven, maar meer nog om je bewust te maken, is er een nieuwe serie van zes (avond) workshops en lezingen die de theoretische kennis omtrent verduurzamen vertaalt naar jouw specifieke situatie.
We bezoeken in deze reeks elke keer een monument of pand in de regio, waar we de theorie kunnen koppelen aan de werkelijkheid.
De workshops/ lezingen zijn ontwikkeld door Coöperatie Restauratie Noord, Erfgoedloket Groningen en EPI-kenniscentrum met ondersteuning van Vereniging Groninger Monument Eigenaren. Start 1 september.

Klik hier voor meer informatie

 

Dagcursussen

Met Edwin Kaats, samenwerkingscoach bij Common Eye, hebben we de eendaagse cursus ‘Samenwerken in een complex speelveld’ ontwikkeld.
Tijdens deze cursus (op 5 of 12 november) komen de volgende zaken aan de orde:

• Karakteristieken van samenwerking (wat maakt het zo krachtig? Wat maakt het soms ook zo lastig?)
• Condities om effectief samen te werken, aan de hand van een handzaam model
• Samen werken aan een regionale opgave; praktijkervaringen

Klik hier voor meer informatie

 

‘Conflicten herkennen en hanteren’. Dat is de titel van de eendaagse cursus die wordt verzorgd door Charles Odekerken, trainer en mediator bij NOK.

Tijdens deze eendaagse cursus op 19 november 2020 (o.v.b.) wordt o.a. het volgende besproken:

• Soorten conflicten
• Oorzaken van conflicten
• Fases van escalatie
• Wat gebeurt er in/met mij?

Klik hier voor meer informatie

jul 6, 2020 | Nieuws