Laden gebeurtenissen

« Alle gebeurtenissen

  • Deze gebeurtenis is voorbij.

Cursus Conflict herkennen en hanteren (onder voorbehoud)

24 november om 09:00 - 16:30

Er worden veel gesprekken gevoerd over het vinden en kiezen van oplossingen voor de gevolgen van de aardbevingen. Bij die gesprekken is vaak sprake van veel betrokken partijen met verschillende, vaak zwaarwegende, belangen. Meestal gaan de contacten en gesprekken goed, maar ze kunnen ook voor alle betrokkenen aan tafel heel vervelend verlopen. Het belangenverschil is een naar conflict geworden.

Tijdens een bijeenkomst (Lunch & learn, 14 november 2018) waarin dit onderwerp werd besproken, bleek dat zo’n gesprek niet alleen voor de probleem-hebbers vervelend is. Ook voor de ‘professional’ die aan tafel zit, kan dit erg emotionele gevolgen hebben. En zij blijven dan met veel vragen zitten: “hoe kan dit?”, Waarom reageren ze toch zo?”, “Zien ze dan niet dat ik wel anders wil maar ook niet anders kan?”

Als we iets meer besef en weet hebben van de emoties die bepalend zijn en welke processen bij alle betrokkenen een rol spelen tijdens zo’n gesprek, kunnen we mogelijk het proces ‘kantelen’ van ‘tegen elkaar’ naar ‘samen tegen het probleem’. Daarom is het goed om eens een dag met deze materie bezig te zijn en er meer over te leren.

De cursus is geschikt voor iedereen die in zijn of haar werk te maken heeft met conflicten, bijvoorbeeld bij CVW, NCG, woningcorporaties, provincie en gemeenten. Door deelnemers van diverse partijen met verschillende belangen samen te brengen in deze cursus ontstaat boeiende en leerzame interactie waarin men, met respect voor elkaars standpunten en achtergrond, ook veel van elkaar kan leren. De cursus wordt verzorgd door de ervaren trainer en mediator Charles Odekerken.

Meer lezen en aanmelden kan hier.

Gegevens

Datum:
24 november
Tijd:
09:00 - 16:30