Laden gebeurtenissen

« Alle gebeurtenissen

  • Deze gebeurtenis is voorbij.

Webinar Vaste grond voor Groningen

26 juni om 12:30 - 13:30

Gratis

Het besluit om de gaswinning in Groningen te stoppen leidde tot een enorme reorganisatie rond de aardbevingsproblematiek. Dat bracht veel bestuurlijke verschuivingen met zich mee. Nu krijgt Groningen weer vaste grond onder de voeten. Daarover gaat dit webinar.

Er is veel veranderd: het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is verantwoordelijk voor de versterkingsopgave en het toekomstperspectief van de provincie. Per 1 juli is het Instituut Mijnbouwschade Groningen een feit: de taak van dit zelfstandig bestuursorgaan is om schade af te handelen, om te compenseren voor waardedaling en smartengeld uit te keren.

Ook maken de gemeenten nu zelf de plannen voor versterking. Makkelijk is dat niet, want er moet een balans worden gevonden tussen wat nodig is voor de fysieke veiligheid en wat billijk is gegeven de jarenlange onzekerheid en gedane beloftes. Tenslotte is het Nationaal Programma Groningen volop bezig met het maken van toekomstplannen.

Al met al is het tijd voor een update, hoe gaat Groningen het komend jaar aan de slag? Voelen bewoners al meer vaste grond onder hun voeten? Wat is de invloed van de Corona crisis op de uitvoering van de versterkingsopgave? Wat voor toekomstplannen liggen er? En hoe ziet het ministerie van BZK haar nieuwe rol?

Programma

• Huidige situatie en recente ontwikkelingen: een toelichting door Tom Postmes en Rolf Koops
• Toespraak van minister Kajsa Ollongren, Ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
• Tafelgesprek met Adriaan Geuze (West 8 – Toukomst), Herman Rinket (Groninger Gasberaad) en Reinalda Start (NOS)
• Afronding en afsluiting

Tafelhost: Janine Abbring

Aanmelden is verplicht en doe je via deze link. We ontvangen graag je aanmelding voor 24 juni. Uiterlijk 25 juni a.s. sturen we je een link naar de uitzending. De webinar wordt verzorgd door Studio Stadslab.

Deze webinar wordt georganiseerd door Kennisplatform Bouwen en Versterken en Kennisplatform Leefbaar en Kansrijk Groningen en financieel ondersteund door Nationaal Coördinator Groningen (NCG).

Gegevens

Datum:
26 juni
Tijd:
12:30 - 13:30
Kosten:
Gratis