Kennis delen doen wij samen

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Home » Opleidingen » Training: Communicatie en gedrag in aardbevingsgebieden voor ecologen

Training: Communicatie en gedrag in aardbevingsgebieden voor ecologen

Bij werkzaamheden ten gevolge van aardbevingsschade dient er zorg voor te worden gedragen dat beschermde diersoorten niet verstoord of verjaagd worden ten gevolge van het herstellen, versterken of slopen van gebouwen.

Ook voor de doelgroep milieukundigen en ecologen is gebleken dat het werken in aardbevingsgebied leidt tot afwijkende werkomstandigheden. Aardbevingen, schadegevallen of diervriendelijk beleid zijn veelal een moeilijk onderwerp en omgaan met dit soort gesprekken en begrip tonen voor de vaak vervelende situaties van bewoners in aardbevingsgebied is erg belangrijk.

Deze training is gericht op milieukundigen en ecologen die werkzaam zijn of gaan werken in het aardbevingsgebied en geeft handvatten voor het (beter) communiceren met bewoners in aardbevingsgebied. De nadruk ligt vooral op het herkennen en omgaan met emoties en lastige situaties waar u in uw rol als expert, bijvoorbeeld bij het maken van een quick scan, mee te maken kunt krijgen. Omgaan met bewoners in het aardbevingsgebied vraagt immers om een andere aanpak dan bij reguliere klanten, omdat er bij de bewoners met aardbevingsschade(s) vaak emoties spelen zoals stress, woede, angst en weerstand.

Na het volgen van de training kunt u beter omgaan met conflicten, kent u uw eigen grenzen beter en kunt u hier assertief mee omgaan.

Doelgroep

Ecologen en milieukundigen werkzaam in aardbevingsgebied.

Instroomvoorwaarden

Functioneren op mbo+ of hbo-niveau.

Prijs

€400,- per persoon, excl. btw.

Duur

Twee bijeenkomsten van vier uren, alsmede twee opdrachten met een belasting van in totaal maximaal twee uren.

Startdata

U kunt zich te allen tijde inschrijven voor deze training. Bij voldoende deelname start de training met enige regelmaat waarbij wij u ruim op tijd op de hoogte brengen van de definitieve data en tijden.

Aanmelden

Vul het aanmeldformulier in om u/uw medewerkers aan te melden.

Toestemming gegevensverwerking

8 + 11 =

Download de folder

Maatwerk

Op zoek naar maatwerkopleidingen of activiteiten?

Blijf op de hoogte