‘Boudel op rieg’ over de Groningse gaswinningsproblematiek

Met de barometer “Boudel op rieg” (Gronings voor de zaak eens op goed op een rij zetten) heeft het Groninger Gasberaad een overzicht van de Groningse gaswinningsproblematiek proberen te scheppen. Als zelf de professionals moeite hebben met overzicht bewaren, hoe moet een bewoner dat dan wel kunnen?

Door vele structuur- en beleidsinhoudelijke wijzigingen en onduidelijkheid over wie, waarom, op basis van wat heeft besloten bleek het een bijna onmogelijke opgave om de situatie helder op papier te zetten. In 155 pagina’s komen ze tot een heldere conclusie: “zo kunnen we niet door blijven gaan in Groningen”.

Het eerste exemplaar is aangeboden aan de minister van Economische Zaken en Klimaat, Eric Wiebes, en aan de minister van Binnenlandse Zaken, Kajsa Ollongren. ‘We hopen dat ze bereid zijn de kritiek open te ontvangen en onder ogen te willen zien’, aldus het Gasberaad. ‘En dat ze niet te snel in het Haagse standaard defensief schieten.

De Barometer Boudel op rieg kunt u downloaden de website van het Groninger Gasberaad: (www.gasberaad.nl). U kunt daar ook een gedrukt exemplaar opvragen.

aug 26, 2020 | Nieuws