Een voorproefje van de training ‘Veilig werken met rolsteigers’

 

Een camera, regisseur, cameravrouw en toch wel wat zenuwachtige mannen. Dat waren de ingrediënten van een rolsteigertraining, waarvan opnames werden gemaakt voor een film. Uit onderzoeken blijkt dat de meeste ongelukken in de bouw gebeuren tijdens werken op hoogte. EPI-kenniscentrum verzorgt al enige tijd de training ‘Veilig werken met rolsteigers’. Doordat er nu een film over is gemaakt krijgt de kijker een idee van wat allemaal aan bod komt tijdens de training en wordt duidelijk dat ook mensen die al ervaring hebben met het werken met rolsteigers hiervan nog een en ander kunnen leren. Een reactie van een van de deelnemers: ” Dat ik na dertig jaar werken in de bouw hier nog wat zou opsteken had ik niet verwacht.” Er is bijvoorbeeld extra aandacht voor het werken op kleine oppervlaktes. Ook zorgt de training voor meer veiligheid voor degene die werkt met steigers, maar ook voor de bewoners en hun omgeving. Deze training voldoet nu al aan de wettelijke eisen die per 2018 gelden. Ook is er in een aantal gevallen subsidie mogelijk, kijk daarvoor op www.epi-kenniscentrum.org.

De training is bedoeld voor bouwplaats-medewerkers die voor hun werk gebruik maken van rolsteigers en is dus voor veel bedrijven interessant.

Bent u aan het werk in het aardbevingsgebied? Dan is de training ‘Veilig werken met rolsteigers’ een verplicht onderdeel van de Erkenningsregeling Centrum Veilig Wonen (CVW) en bedoeld voor (erkende) bouwplaats-medewerkers die werken met rolsteigers.

17 mei 2017 | Activiteiten, Nieuws