Gratis kennissessie Bouwen met Gronings karakter op 22 maart

U heeft nog een paar dagen de tijd om zich aan te melden voor de gratis en openbare EPI-kennissessie met als thema ‘Bouwen met Gronings karakter’, op donderdag 22 maart in Loppersum, tussen 14.00 en 17.00 uur.

Michel van Driesum, directeur/constructeur van ingenieursbureau Hado, is een van de sprekers en hij pleit voor het behouden van de huidige kenmerkende Groningse metselwerkcultuur als er sprake is van  versterkingen of nieuwbouw. Interessant, aangezien het versterken en nieuwbouw nu vooral wordt gedaan met staal- en houtconstructies. Is dat een afbreuk van ons erfgoed?

Verder deze sessie: Wat doen schade en versterking met de bebouwde omgeving van Groningen? Blijft het Groningse karakter behouden? Wat is dat karakter nu eigenlijk, welke stijlen zijn typisch voor deze regio en zijn mooi of juist niet? En hoe wordt bij de uitvoering aangekeken tegen bouwen met Gronings karakter?

Behoud en verandering van ruimtelijke kwaliteit en identiteit van de bebouwde omgeving krijgen een steeds prominentere plek binnen het aardbevingsdossier. Eefje van Duin van het Groninger adviesbureau Libau en architect Paul Meurs gaan het podium op en geven hun visie op de materie.

Wie verwachten wij qua gasten? Inmiddels hebben we ruim 60 aanmeldingen, van architecten en wethouders tot medewerkers van gemeentes, bouwbedrijven, CVW en adviesbureaus. Graag verwelkomen wij u ook op 22 maart!

mrt 15, 2018 | Activiteiten, Nieuws