Gratis toolbox voor veilig werken op hoogte

Een kadootje van EPI-kenniscentrum voor u! We hebben een toolbox gemaakt met daarin korte, relevante informatie over de risico’s en de te nemen maatregelen bij het werken op hoogte. Bij herstel- en versterkingswerkzaamheden (in het aardbevingsgebied) wordt er veel op hoogte gewerkt. Dit moet op een veilige manier gebeuren. Dat kan mede door het goed instrueren van de medewerkers. Deze gratis toolbox helpt daarbij. Daarin behandelen we een aantal risicovolle werkzaamheden en wordt de bewustwording over veilig werken op hoogte bevorderd. De onderwerpen zijn natuurlijk ook relevant voor mensen die buiten het aardbevingsgebied werken. Het gaat bijvoorbeeld om:

  • wanneer is er valgevaar?
  • wat zijn risico’s en de maatregelen bij werken op een vaste steiger of vanuit een hoogwerker?
  • persoonlijke valbeveiliging

Daarnaast bevat de toolbox activerende opdrachten en een afsluitende interactieve quiz. Deze toolbox kan in één sessie of in meerdere korte sessies worden aangeboden, bijvoorbeeld tijdens een werkoverleg. Elk bedrijf waarbij medewerkers werkzaamheden op hoogte verrichten kan deze gratis toolbox aanvragen.

Meer weten of leren over veilig werken op hoogte? Naast de toolbox verzorgt EPI-kenniscentrum ook trainingen, cursussen en korte kennisbijeenkomsten over veiligheid. Kijk op onze website of stuur uw vraag naar info@epi-kenniscentrum.org.

Wij wensen u veel succes toe met de toolbox en hopen zo een bijdrage te leveren aan het verminderen van het aantal ongevallen.

Door dit formulier in te vullen vraagt u de gratis toolbox ‘Veilig werken op hoogte’ aan. De toolbox sturen wij u per post toe.

17 mei 2017 | Nieuws

Terug

Maatwerk

Op zoek naar maatwerkopleidingen of activiteiten?

Blijf op de hoogte

Kennis delen doen wij samen

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type