Havo en vwo leerlingen presenteren werkstukken over aardbevingsbestendiger bouwen

Leerlingen havo en vwo van het H.N. Werkman College in Groningen presenteerden deze week hun werkstukken aan collega Joke van der Tuin en docent ir Maartje Berenschot (FieldLab Practice van Alfa-college) over aardbevingsbestendiger bouwen. EPI-kenniscentrum ondersteunt dit project Bevingsbestendiger Bouwen ten behoeve van het Technasiumvak Onderzoek en Ontwikkeling. Daarin werken leerlingen onder andere aan betatechnische vraagstukken.

Na een les over ontwerpprincipes volgden nog een excursie, het ontwerpen van een bevingsbestendige constructie en het maken van maquettes. Tijdens de excursie bij BuildinG zagen de leerlingen innovatieve aardbevingsbestendige bouwtechnieken in de proeftuin en testhal.

De leerlingen hielden in hun ontwerp rekening met o.a. duurzaamheid, het milieu en hergebruik van materialen. Vorige maand bezochten Joke en Maartje de leerlingen al om de vorderingen te bekijken en tips te geven. De leerlingen hebben het heel goed gedaan en de samenwerking met de docenten was top!

EPI-kenniscentrum heeft een nog uitgebreider project voor het voortgezet onderwijs waarbij jongeren zelf actief aan de slag gaan met kansen en hun toekomst in aardbevingsgebied: Goud Grunn.

nov 11, 2019 | Activiteiten, Nieuws