A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(/home/admin/domains/epi-kenniscentrum.org/public_html/uploads/images/EBG%20logo%20klein.jpg): failed to open stream: No such file or directory

Filename: files_chris/plugin.php

Line Number: 116

EPI kenniscentrum | BuildinG, een innovatiecentrum voor aardbevingsbestendig en innovatief bouwen
EPI kenniscentrum
Aanmelden nieuwsbrief

BuildinG, een innovatiecentrum voor aardbevingsbestendig en innovatief bouwen

BuildinG, een innovatiecentrum voor aardbevingsbestendig en innovatief bouwen

Economic Board Groningen (EBG) en Hanzehogeschool Groningen starten Build In Groningen om voor Noord-Nederland innovatieve oplossingen te bedenken voor een veilige woonomgeving.

BuildinG is een kenniscentrum voor toekomstbestendig bouwen, maar focust zich in het begin vooral op het thema aardbevingsbestendig bouwen. Daarna kan er met de opgebouwde kennis gekeken worden wat de ontwikkelingsmogelijkheden zijn op gebieden als energiezuinige bouw, levensloopbestendig wonen en domotica.Inmiddels zijn ook TNO en Bouwend Nederland partner geworden in BuildinG en vinden er gesprekken plaats met diverse genteresseerde bedrijven.
Het is de bedoeling dat het innovatiecentrum een ontmoetingsplaats wordt voor bedrijven, overheden, onderzoekers, studenten (wo, hbo en mbo) en bewoners. Deze groepen kunnen hier kennis delen en uitwisselen; daarnaast is er ruimte voor bijscholing, symposia, cursussen en workshops. Ook kunnen bouwinnovaties getest en gevalideerd worden en is BuildinG een incubator die start-ups helpt om succesvolle ondernemingen te worden.
 
Het gebouw voor BuildinG komt naast het gebouw van EnTranCe (het Energy Transition Centre) op de ZernikeCampus Groningen te staan, zodat beide centra nauw samen kunnen werken op het gebied van onderzoek, innovatie en shared services. Zo willen de Hanzehogeschool Groningen en EBG met BuildinG een bijdrage leveren aan de innovatiekracht van het Noorden met de nadruk op de bouwsector. Een gedeelte van de kosten worden gedragen door de hogeschool zelf, daarnaast wordt een bijdrage gevraagd aan de Overheidsdienst Groningen om de basisfaciliteiten (gebouw en testomgeving) te financieren. Ook worden partners gezocht binnen het Noord-Nederlandse bedrijfsleven.
BuildinG wil ook een belangrijke rol spelen om niet-Groningse bedrijven die aardbevingsbestendige en innovatieve producten maken ervan te overtuigen om in het aardbevingsgebied te produceren, zodat de provincie ook profiteert van nieuwe bedrijvigheid en werkgelegenheid.
 
EPI-kenniscentrum zal zeker gebruik gaan maken van de faciliteiten van BuildinG en de kennis die hier wordt ontwikkeld, waarbij de focus ligt op educatie en innovatie.

Meer nieuws in innovatie

Kennisbijeenkomsten rondom monumenten en cultureel erfgoed uitgebreid

Via een verkenningsronde vanuit EPI-kenniscentrum blijkt dat meer doelgroepen werkend in verschillende vakgebieden behoefte hebben aan kennisdeling rondom monumenten en cultureel erfgoed in relatie tot… Lees meer

Kennisbijeenkomsten rondom monumenten en cultureel erfgoed uitgebreid
date 15 June

Aardbevingsproblematiek binnen de Rijksuniversiteit Groningen

De aardbevingsproblematiek vraagt om een brede aanpak. Binnen de Rijksuniversiteit Groningen wordt deze aanpak geco√∂rdineerd door Mary Lammeree, werkzaam bij de afdeling Vastgoed en Investeringsprojecten.… Lees meer

Aardbevingsproblematiek binnen de Rijksuniversiteit Groningen
date 06 March

Hanzehogeschool Groningen zoekt Lector Aardbevingsbestendig Bouwen en Lector Kansrijk Groningen

Het lectoraat Aardbevingsbestendig en Kansrijk Groningen is een initiatief van Hanzehogeschool Groningen en onderdeel van Kenniscentrum NoorderRuimte. Lees meer

Hanzehogeschool Groningen zoekt Lector Aardbevingsbestendig Bouwen en Lector Kansrijk Groningen
date 11 February

Grondleggers

EPI kenniscentrum
EPI kenniscentrum