Jonge ambtenaren gaan aardbevingsgebied in

jonge ambtenaren noord nederland

In gesprek met Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders, een presentatie over het unieke Project 43 in Loppersum, het bezoeken van verschillende projecten die versterkt zijn en nog veel meer. Dit staat op het programma van het JANN-evenement dat op woensdag 22 november wordt gehouden in Loppersum.

Speciaal voor JANN, jonge ambtenaren uit Noord Nederland, heeft EPI-kenniscentrum dit programma samengesteld. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Werkt u voor de (semi)overheid in Noord Nederland en bent u jonger dan 36 jaar dan kunt u zich aanmelden. Voor informatie of aanmelding klikt u hier.

De middag en avond staat geheel in het teken van het aardgasdossier Groningen.
Diverse sprekers nemen de jonge ambtenaren mee in dit dossier en zij zullen tijdens dit evenement ervaren dat er nog veel te leren valt op het gebied van de bestuurlijke rollen, sociale cohesie, krimp, de huizenmarkt en veiligheidsbeleving. Zo vertelt onderzoekster Melanie Bakema van de Rijksuniversiteit Groningen over haar onderzoek naar Governance-structuren in crisissituaties. Daarbij vergelijkt ze de situatie in Groningen met Christchurch in Nieuw-Zeeland. Deze stad kampt sinds 2010 met zware aardbevingen.

Justin Richardson werkt mee aan het onderzoeksprogramma Gronings Perspectief. Het team van Justin doet in opdracht van de Nationaal Coördinator Groningen onderzoek naar de impact van de aardbevingen op het welzijn van de mensen in de provincie Groningen.

Hierna is het tijd om de benen te strekken, een excursie in het aardbevingsgebied mag natuurlijk niet ontbreken; de deelnemers kunnen kiezen uit meerdere paralelle programma’s. Onder meer christelijke basisschool De Roemte wordt bezocht. In het gemeentehuis in Loppersum geeft Joyce Vink van Centrum Veilig Wonen tegelijkertijd een presentatie over Project 43, de sloop en nieuwbouw van 43 particuliere woningen in Loppersum. Het is uniek in Nederland dat particuliere woningen middenin een woonkern ten gevolge van de aardbevingsproblematiek in één project worden vervangen. Een aantal mensen woont inmiddels in een nieuwe, aardbevingsbestendige woning.

Na het diner neemt Hans Alders plaats op de interviewstoel. Volgens het College Tour-concept kan hij bevraagd worden over zijn werk als Nationaal Coördinator Groningen en zijn andere werkervaringen.
Hessel Luxen – Stadstalent bij de Gemeente Groningen – kruipt in de rol van Twan Huys en begeleidt het interview.

Dit programma is een voorbeeld van wat EPI-kenniscentrum kan organiseren. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

nov 2, 2017 | Activiteiten, Nieuws