Goud Grunn: jongeren aan het woord over hun toekomst in Groningen

Het was natuurlijk een teleurstelling, voor de scholieren en voor ons. We zouden in eerste instantie met zo’n 500 leerlingen uit het voorgezet onderwijs in de provincie Groningen aan de slag met de 3e editie van ons project Goud Grunn. Een gratis lespakket voor scholen waarbij we de jongeren betrekken bij de kansen en mogelijkheden in deze regio. Bijvoorbeeld als het gaat om aardbevingsbestendig bouwen, duurzaamheid, levensloopbestendig wonen en de energietransitie.

En toen kwam Corona, met heel veel nare gevolgen. Het moeten schrappen van gastlessen en excursies voor een deel van de scholen en exposities is dan natuurlijk maar bijzaak, als het gaat om een crisis van deze omvang. Toch was het wel met pijn in ons hart en vooral omdat we hierdoor niet de ideeën van de jongeren voor hun toekomst in Groningen zo uitgebreid konden delen als we zouden willen.

Maar daarop hebben we wat bedacht. Twee scholen hebben eerder dit jaar Goud Grunn wel afgerond: het Theda Mansholt College in Delfzijl en de Rutger Kopland School in Siddeburen. Van de 4 beste werkstukken van deze scholen zijn filmpjes gemaakt. Die willen we graag met jullie delen, om te inspireren en de jongeren in Groningen een stem te geven. De filmpjes zijn te vinden op deze pagina. Aan juryleden Randolf Boersma (Van Wijnen), Nienke Busscher (Sustainable Society, RUG) en Drewes Wildeman (sociaal ondernemer in Groningen) de zware taak om binnenkort een winnaar te kiezen.

Natuurlijk gaan we door met Goud Grunn, er komt een nieuwe editie in het aankomende schooljaar. We zijn aan het kijken wat we moeten aanpassen i.v.m. de Coronamaatregelen. Wil je meer weten over Goud Grunn of aanmelden? Klik dan hier voor meer informatie

mei 14, 2020 | Nieuws