Miniconferentie & Voorstelling “Nieuwe vrienden”

Samenwerking. We kunnen er niet zonder. Tijdens de bijeenkomst op 11 februari in Groningen staan gesprekken en een voorstelling over samenwerking centraal. We kijken naar regionaal en lokaal bewezen succesvolle samenwerkingsvormen tussen bedrijven en branches onderling en bedrijven en het onderwijs. Het gaat om het maken van “Nieuwe vrienden” om samen projecten te realiseren. Laat u bijpraten en lever vooral uw bijdrage tijdens de miniconferentie, theatervoorstelling en een netwerkborrel.

Toekomstbestendig bedrijfsleven en onderwijs

In deze tijd van een tekort aan vakmensen in de bouw en techniek moeten we elkaar opzoeken om toekomstbestendig te worden, om in de toekomst nog bouwprojecten te kunnen uitvoeren. Er is behoefte aan een nieuwe manier van samenwerken en technische veranderingen zijn er volop: we willen aardbevingsbestendig, duurzaam en energieneutraal. Dat vraagt om aanpassingen.

Bijvoorbeeld als het gaat om scholing van de (toekomstige) vakmensen. De ontwikkelingen in het bedrijfsleven gaan zo snel dat het onderwijs ze niet kan bijhouden. Wat kan deze situatie mogelijk verbeteren? Hoe kunnen onderwijs en het bedrijfsleven elkaar versterken?

  • Meer specialisaties aanbrengen in opleidingen om zo beter aan te sluiten bij wat er wordt gevraagd in het bedrijfsleven?
  • Zijn directe betrokkenheid en investeringen van bedrijfsleven in beroepsopleidingen noodzakelijk voor toekomstbestendig vakmanschap?

Genoeg om eens over te sparren met elkaar!

Miniconferentie

Hoe moet het onderwijs samen met het bedrijfsleven inhoud en vorm geven aan de toekomst? De partners Alfa-college, OTIB, UNETO-VNI, Fieldlab Practice en EPI-kenniscentrum zijn gezamenlijk op zoek gegaan naar het antwoord op deze vraag.

Onze bevindingen van de zoektocht delen we graag met u tijdens de miniconferentie op 11 februari in de Oosterpoort in Groningen. Dan gaan we werken aan de omslag in bewustwording die nodig is bij opleiders en bedrijfsleven om te komen tot nieuwe vormen van samenwerken en opleiden naar de toekomst. Ook wordt er verslag gedaan van het programma Regionaal Co-Makership en laten we zien dat dit model werkt!

Wij nemen u inhoudelijk mee in de materie door:

  • interviews met het bedrijfsleven: Tom van Engelen van Vriend B.V, Freddy de Boer van Engie en Joost Coolegem van Van Wijnen
  • Jan Willem van Kasteel van ICS-adviseurs spreekt over zijn ervaringen opgedaan bij projecten in de bevingsbestendige bouw en vanuit het oogpunt van de nieuwe vorm van aanbesteden
  • toelichting door Gerard Krikken en Geert Berghuis, programmamanagers van projecten

In het kader van het Regionaal Investerings Fonds Noord-Nederland.

Tijd voor theater

De bijeenkomst begint om 16.00 uur met de miniconferentie en aansluitend een buffet. Daarna is het tijd voor de theatervoorstelling “Nieuwe Vrienden”. Een sprankelende en meeslepende muziektheatervoorstelling over een met liefde, bloed, zweet en tranen opgebouwd familiebedrijf dat toe is aan een nieuwe koers. “Nieuwe Vrienden” is het verhaal van samenwerkingspartners, van durven te innoveren, van boeien en binden van een nieuwe generatie, van geloof in eigen kunnen en van het uit de schaduw kruipen van de ‘grote jongens’. Kortom: hoe creëren we nieuwe kansen en hoe gaan we deze benutten?

Theatergroep Plezant neemt u mee in het nieuwe ondernemen, de uitdagingen en de kansen. Daarnaast onderzoekt het gezelschap de mogelijkheden voor het loslaten van oud gedrag om zo in te spelen op veranderingen in de bouwbranche. We sluiten de avond vanzelfsprekend af met een drankje.

Meld u aan en praat mee

Praat en denk mee over onze gezamenlijke toekomst én de vraag wat dit kan betekenen voor u, uw bedrijf, uw medewerkers en het inhoudelijk onderwijs! Klik hier om u aan te melden.

Voor deze bijeenkomst geldt vol=vol.

jan 28, 2019 | Activiteiten, Nieuws