Openbare kerstnetwerkbijeenkomst: Meer leren over de kunst van het samenwerken in de aardbevingsregio

Welke klus heeft u te klaren in de aardbevingsregio?
Welke hindernissen, tegenwind en momenten van zelfkennis komt u tegen?
Peter Schuttevaar en Jos Leuveld weten raad.

Wellicht voelt u zich al een samenwerkingskunstenaar in de aardbevingsregio. Of kunt u toch wel wat hulp gebruiken, als bewoner of professional, bij het overwinnen van de obstakels in het aardbevingsdossier?

Kom dan naar onze openbare kerstnetwerkbijeenkomst op 12 december in Garrelsweer. Daar hebben we twee sprekers, die vanuit hun eigen invalshoeken hun deskundigheid met u delen.

Aanmelden kan tot en met 8 december via deze link.

De eerste spreker is de eigenaar van de kerk waar wij op 12 december te gast zijn: Jos Leuveld.
Jos is inmiddels ervaringsdeskundige op het gebied van versterking. De pastoriewoning en kerk van hem en zijn vrouw Yvonne zijn versterkt. Jos blikt terug op het jarenlange proces, vertelt over hun persoonlijke ervaringen en laat ter plekke zien welke versterkingsmaatrelen zijn genomen.

Samenwerkingsprofessional

Peter Schuttevaar is onze tweede spreker. Hij is samenwerkingsprofessional, maar eigenlijk is hij niet voor 1 gat te vangen.

Peter studeerde zowel elektronica als muziek, natuurkunde en bedrijfskunde. Hij werkte zowel in de ICT, als in de juridisch financiële dienstverlening, in het onderwijs, in het bedrijfsleven en bij en voor de overheid en in de rol van adviseur, ondernemer, docent, trainer, pianist, (interim) manager en kwartiermaker.
Zijn kijk op zaken is daarom op zijn minst eigenwijs te noemen.

Peter gaat tijdens onze kerstnetwerkbijeenkomst in op de obstakels die u als bewoner of professional in het aardbevingsdossier te overwinnen hebt. Hij geeft rake analyses met een frisse blik. Hij voorspelt hoe uw project zal verlopen als u niet bepaalde maatregelen neemt en helpt u op weg in het dichte woud van organisaties en regels.

Hij laat – met behulp van voorbeelden op de piano! – zien dat het allemaal zo makkelijk niet is. Of toch wel?

De mens centraal

Peter geeft inzicht in het verschil tussen de kracht en zwakte van organisaties en regelgeving enerzijds en van de individuele mensen anderzijds. Het gaat uiteindelijk natuurlijk om de mens. De mensen die werkzaam zijn bij de organisaties in het aardbevingsdossier én vooral de mensen die als inwoner te maken hebben met het dossier. Groepsdynamiek is daarbij een bijzonder fenomeen en Peter laat zien dat deze dynamiek zowel beperkend als stimulerend kan zijn.

We eindigen – in het licht van de kerstgedachte – natuurlijk positief met de constatering dat iedereen die bij het aardbevingsdossier betrokken is uitzonderlijk goed toegerust is of kan worden om juist van betekenis te kunnen zijn voor de samenleving.

Zou het niet mooi zijn als u uiteindelijk gewoon 4 regels voor evenwichtig samenwerken kunt krijgen, die u als een spiekbriefje in uw zak kunt stoppen….?

Ook het Erfgoedloket weet raad!

Als bonus: tijdens de kerstnetwerkbijeenkomst is het Erfgoedloket Groningen aanwezig.
Het Erfgoedloket Groningen is het informatiepunt voor eigenaren, bewoners (en eventuele adviseurs) van monumentale panden in Groningen en biedt ondersteuning en advies bij instandhouding van gebouwen.
Eefje van Duin geeft informatie over onderhoud en restauratie van een monumentaal pand, financiering en subsidies, duurzaamheidsmaatregelen, herbestemming en natuurlijk schadeherstel en versterking.
Gedurende de inloop en de borrel is het Erfgoedloket open.

Praktische informatie:
Datum: 12 december 2019
Locatie: Het Oude Kerkje in Garrelsweer

Doelgroep:
Voor iedereen die op enige wijze bij EPI-kenniscentrum betrokken is of gewoon nieuwsgierig is naar de verhalen op het podium. De kerstnetwerkbijeenkomst is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Programma:
Inloop 15:00
Inhoudelijk programma 15:30 – 17:00
Aansluitende borrel tot ca. 18.30 uur

Aanmelden kan tot en met 8 december.

dec 2, 2019 | Activiteiten, Nieuws