Stem op ideeën voor de toekomst van Groningen

Update: Stemmen is niet meer mogelijk. De winnaars zijn bekend! De vakjuryprijs is gewonnen door het werkstuk Tiny house van de toekomst. De publieksprijs is gewonnen door Het duurzame Woldendorp over 50 jaar.

Wil jij volgend jaar ook meedoen? Bekijk dan deze pagina.

We hebben al honderden stemmen binnen maar we willen nog veel meer: sinds maandag 27 mei loopt de stemactie voor de publieksprijs van het project Goud Grunn. Tot en met 5 juni kan er via deze link worden gestemd op 1 van de 7 genomineerde werkstukken.

Hun ideeën over hun toekomst

Op de website staan 7 filmpjes van jongeren die ideeën hebben over hun toekomst in Groningen. Het gaat om eerstejaars leerlingen van het Theda Mansholt College in Delfzijl, de Rutger Kopland School in Siddeburen en het Dollard College in Woldendorp.

Ze hebben de afgelopen weken in het kader van het project Goud Grunn van EPI-kenniscentrum lessen over aardbevingen, zorg, voorzieningen, duurzaam bouwen en wonen gehad. Hun ideeën hebben ze omgezet in werkstukken. Een greep daaruit: regenwater opvangen en inzetten als vloerverwarming, muren die buitenwarmte kunnen omzetten in koude lucht binnen en een school en ouderenhuisvesting naast elkaar zodat jong en oud elkaar kan ontmoeten in het park wat er vlakbij ligt.

Maar ook een blijf van mijn lijf huis, een dierenasiel, hulpverleningsdiensten en heel veel duurzame energie. Te veel om allemaal op te noemen dus ga vooral eens kijken! De werkstukken zijn tot en met 5 juni te bekijken in het gemeentehuis in Delfzijl en in de bibliotheken in Delfzijl en Appingedam.

Jouw idee telt mee!

We hopen dat vooral veel jongeren gaan stemmen op de ideeën van hun leeftijdsgenoten. Daarom ook onze slogan hierbij: jouw idee telt mee! Stemmers maken kans op een Kalvijn prijzenpakket.

Tijdens de Jongeren Top op 7 juni in Appingedam maken we de winnaars van de publieks- en juryprijs bekend. Die krijgen een geldbedrag, bestemd voor een uitje met de klas. De vakjury, bestaande uit Randolf Boersma, Drewes Wildeman en Justin Richardson, heeft inmiddels besloten wie er met de vakjuryprijs vandoor gaat!

Wat is Goud Grunn?

Goud Grunn is een project waar scholen voor voortgezet onderwijs in de provincie Groningen gratis aan kunnen deelnemen. Leerlingen krijgen (gast)lessen, gaan op excursies en kunnen meedoen aan een prijsvraag. Met Goud Grunn wil EPI-kenniscentrum de jongeren uitdagen om over hun toekomst in deze regio na te denken en ze bewust maken van de kansen en mogelijkheden die er zijn. We doen dit project m.m.v. Groninger Dorpen en BuildinG. Meer informatie over Goud Grunn vindt u op deze pagina.

Tijdens de JongerenTop komen 850 jongeren van middelbare scholen uit het aardbevingsgebied bij elkaar in Appingedam om in één ochtend met elkaar te bepalen hoe zij de toekomst van de regio zien. Dit doen zij door het volgen van workshops zoals theater maken, liedjes schrijven, gamen maar ook door in gesprek te gaan. Een perfecte omgeving om daar de winnaars van Goud Grunn bekend te maken.

jun 3, 2019 | Activiteiten, Nieuws