Uitnodiging voor ondernemers in de provincie Groningen

Wat kan het 1000-banenplan voor uw bedrijf betekenen? Om daarop antwoord te geven organiseert de sector Bouw en Techniek van Werk in Zicht een bijeenkomst. U wordt ingelicht over regelingen, het 1000-banenplan, ontzorgen en maatwerktrajecten tijdens een ontbijtbijeenkomst voor ondernemers op 15 oktober.

Doel is om u op de hoogte te brengen van alle mogelijkheden die er zijn.
U bent van harte welkom op dinsdag 15 oktober van 7:30 tot 9:00 uur, in de Euroborg in Groningen. Natuurlijk staat er een ontbijtje voor u klaar. Aanmelden via de onderstaande button:

Uw werknemer praktijkgericht opleiden

Sinds enkele maanden kunt u als werkgever gebruik maken van de maatwerkregeling.

Een maatwerkregeling is een regeling voor het financieren van innovatieve scholingstrajecten in de bouw en techniek bij de werkgever, binnen een leerbedrijf, bij een opleidingsorganisatie of binnen een Werkplein. Ook extra begeleiding tijdens een scholingstraject, coaching on the job, of een werk-fittraject kunnen in aanmerking komen.

Enkele voorbeelden van huidige maatwerktrajecten zijn bijvoorbeeld minikraanmachinist of zonnepanelenmonteur.

Afhankelijk van het soort traject en de mogelijkheden van de werkzoekende wordt de bijdrage bepaald. Dit kan verschillen van €2.500,- of €5.000,- per werkzoekende.
Vanzelfsprekend wordt daarbij ook gekeken naar de daadwerkelijk kosten die gemaakt worden.

Dit kan dus ook minder dan €2.500,- zijn, maar kan de €5.000,- nooit overstijgen.

De aanvraag wordt ingediend door een Werkplein in nauwe afstemming met de werkgever/opleider.
Binnenkort volgen er nog enkele nieuwe innovatieve maatwerktrajecten, zoals VCA voor statushouders, monteur installatie/elektro en specifieke werkfit-trajecten.

Hulp nodig bij het opzetten van een scholingstraject? Of wilt u eerst eens sparren met een adviseur over de mogelijkheden? De adviseurs van Werk in Zicht denken graag met u mee. Kijk op www.1000banenplan.nl voor een adviseur bij u uit de buurt.

sep 16, 2019 | Activiteiten, Nieuws